Szórakozás

Különös útfestéssel akarják megfékezni a gyorshajtókat egy francia faluban

Mondjuk, elsőre nem tűnik túl biztonságosnak a megoldás.

Kifejezetten balesetveszélyes megoldást választottak a gyorshajtók megfékezésére egy francia faluban, ahol a megszokott felfestés helyett kesze-kusza csíkokkal látták el a forgalmas útszakaszokat – írja a LADbible. Így az északnyugat-franciaországi Angers városához közeli, álmos Bauné faluban az utakat borító vonalak sokkal inkább emlékeztetnek a modern művészetre, mint az útburkolati jelekre.

A falu vezetése úgy gondolja, hogy a különleges útfestés még a legbenzingőzösebb vezetőket is arra készteti, hogy a gáz helyett a fékre lépjenek rá.

Az újítást azért vezették be, mert a helyieket zavart, hogy a falun áthaladó autósok sokszor megszegték a 30 kilométer per órás sebességkorlátozást.

Audrey Revereault polgármester egy francia lapnak az nyilatkozta, hogy a helyiek reményei szerint az  út „vizuálisan zavaró” lesz, és lassításra kényszeríti az embereket. Az őrült jelzéseket jelenleg tesztelik, a hatóságok pedig arra várnak, hogy kiderüljön, mennyire lesznek hatékonyak.

De nemcsak a faluban vezették be a különös újítást, hanem a hét települést összefogó egész kistérségi régióban is.

Az emberek gyorsan vezetnek, és bonyolult rávenni őket, hogy lassítsanak, és hogy kövessék a közúti jelzőtáblák utasításait

– mondta Jean-Charles Prono, a Loire-Authion régió polgármestere a Euronews-nak, majd azt is elárulta, hogy a fekvőrendőrök helyett választották ezt az alternatív megoldást, mivel a helyiek szerint a fekvőrendőrök hangosak lettek volna.

Úgy tűnik azonban, hogy a helyieknek máris fáj a fejük az új kinézetű út miatt. Az egyik falubeli például arra panaszkodott a Facbeookon, hogy az új festéstől úgy érzi, mintha „tengeribeteg” lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik