Szórakozás

Bochkor Gábor reagált a vegán aktivisták zamárdi akciójára: A Balaton közönségénél eléri a hatását egy ilyen?

TV2
TV2
Érti a lefóliázott, művérben ázó állatvédők üzenetét, de szerinte nem érnek célt vele.

A 24.hu is beszámolt róla, hogy vasárnap a Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet Zamárdiban, a strandon akciózott: három bolti hústálcát imitáló fehér dobozban magukat halottnak tettető lefóliázott, művérben ázó aktivisták feküdtek. A dobozokra ragasztott matricán az állt: „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhús.

Az esetre Bochkor című reggeli rádióműsor csütörtöki adásában is reagáltak. Bochkor Gábor azt mondta, érti az üzenetet, amit át akartak adni, de szerinte nem érnek célt vele.

Ők nem a fair állattartás mellett kampányoltak, hanem hogy egyáltalán ne tartsanak állatokat, ne öljék le őket, és leölt állatot ember ne fogyasszon

– magyarázta a rádiós.

Több ezer éves szokás vagy hagyomány a húsfogyasztás. Azzal, hogy lefóliázzák magukat emberek, akik össze vannak kenve művérrel, el tudják tántorítani azt, aki a strandon sétál a totyogó gyerekével? Elgondolkodtatod őket, valóban? Vagy inkább csak megrémiszted?

A kérdésfeltevések folytatódtak, a műsorvezető később úgy fogalmazott:

El tudod-e képzelni, hogy a Balaton közönségénél eléri a hatását egy ilyen akció? Vagy öncélú a dolog, és az embereket inkább bosszantja, és inkább féltik a gyerekeiket, inkább rossz emlékkel mennek haza… De hogy semmit nem változtatnak az étkezési szokásaikon, az biztos!

A műsorvezető azt is elmondta, szerinte mi történne, ha a radikális állatvédők elérnék, amiért akcióznak.

Igen, az ölés csúnya dolog, de teszi ezt állat állattal is, tehát ilyen téren nem vagyunk bűnösebbek, mint egy oroszlán. Igyekszünk humánusan ölni? Egyre inkább. Tehetünk ennél többet? Nem, hiszen az ember húsevő is. Mégis az aktivisták bűntudatot akarnak kelteni. Vajon miért lenne az felelős viselkedés, ha ma abbahagyjuk az állattartást és az emberiség nagy része kihal? Mit fog enni az emberiség? Brokkolit? Hát annyi biztosan nem lesz, hogy elég legyen. Gondolkodom én felelősen, de tisztában vagyok vele, hogy ezek az akciók semmire sem vezetnek.

Bochkorék teljes beszélgetését itt lehet teljes egészében meghallgatni.

Kapcsolódó
Három lefóliázott, művérben ázó vegán aktivista akciózott a zamárdi strandon
Dobozaikra ragasztott matricán az állt: „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhús.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik