Szórakozás

Czeizel Endrének „hivatalosan egyetlen fillérje, vagyona, ingósága nem volt, csak 12 millió adóssága”

Pál Anna
Pál Anna
Fia beszélt most az állítólag eltűnt végrendeletről, és arról, mi lett a Czeizel-vitamin sorsa.

Nyolc éve már, hogy meghalt Czeizel Endre. Fia, Czeizel Gábor a BEST Magazinnak adott interjút, melyből az derült ki, rendkívül sok kérdés van azt illetően, ki mit örökölt a világhírű orvos hagyatékából.

Miután apám beteg lett, megírta a végrendeletét, mondogatta, ne aggódjunk, mindent elrendezett. A halála után nyoma veszett a végrendeletnek, mi a két testvéremmel, Barbarával és Balázzsal az égvilágon semmit nem örököltünk, ha csak nem a 12 millió forintos adósságát.

Azt nem hiszi ugyanakkor, hogy apja vagyon nélkül halt volna meg.

A hagyatéki tárgyalás lezárult, és hivatalosan egyetlen fillérje nem volt, sőt vagyona, ingóságai sem. Amit biztosan tudok, volt egy régi parasztházunk Dörgicsén, még apu építette újjá, de ez sem lett a miénk. A felesége lányával apámnak volt egy közös cége, a nyaraló a cég nevére került, hogy ez hogyan létezik, ne kérdezze, de cég tulajdonát nem lehet örökölni. Nyolc éve a halálának évfordulóján mindig elmegyek Dörgicsére, a nyara- lónktól 50 méterre megszállok egy kis panzióban, pár napot ott töltök, a kapunk deszkájára kiakasztok egy koszorút, így emlékezem apámra. De bemenni nem tudok. Adósság, ahogy kérdezte. Állítólag a felesége lányának tartozott, láttam is erről egy papírt apám aláírásával, de meggyőződésem, a betegsége alatt, amikor már alig kommunikált, egy üres papírt aláírattak vele, és ezt utólag töltötték ki. A felesége lánya beidéztetett minket a bíróságra is, de sajnos nem tartották megalapozottnak a felvetésem.

Czeizelnek volt egy 40 évvel fiatalabb párja is, akitől két gyereke született. Czeizel Gábor úgy fogalmaz, az ő örökségük rendben van.

A kicsik sorsát elrendezte, a Czeizel-vitamin joga az övék. Apám halála után a gyerekek édesanyja megszakított velem minden kapcsolatot, édesapjukkal nem engedi, hogy beszéljek velük. Leginkább Andriska miatt fáj ez nekem, a keresztapja vagyok. Imádtam őt, sokat is voltunk együtt. 10 éves volt, amikor apám meghalt, Fanni csak egy, így vele nem alakulhatott ki szoros kapcsolatom.

best

Ajánlott videó

Olvasói sztorik