Szórakozás

Szeptember 16-án jön a Lánchíd fesztivál

Mi köti össze Király Viktort, a Sör és Fű hiphop együttest és Dés Lászlót? Mi a közös Bocskor Bíborka és Nagy Ervin művészetében? A válasz: Budapest! Vagyis a városról szóló ikonikus és feledhetetlen dalok, melyek őket is megihlették. Egyedülálló – mondhatni “all stars” – csapat áll össze szeptember 16-án, csupán egyetlen estére, a Lánchíd fesztivál ingyenes koncertjére a Clark Ádám téren. Ezen az estén találkozhatunk a legnépszerűbb hazai kedvencekkel, akik ritkán vagy talán sosem álltak együtt egy színpadon.

Budapestről számos dal született már, klasszikus és modern, vidám és szomorú, gyors és lassú verzióban, mindenféle hangszerelésben és stílusban. Egy valami azonban közös bennük, maga a város – Buda és Pest -, melynek partjait és lakóit a város és az ország első állandó Duna-hídja, a Lánchíd köti össze. Méltó ajándékot kapott 150. születésnapjára Budapest, a megújult Széchenyi Lánchidat.

A felújítási munkálatokat az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban fejezték be, így a fővárosiak már augusztus elején visszakapták Budapest ikonikus hídját. Szeptember 16-án pedig egy ingyenes fesztivállal ünnepelhetjük a főváros szimbólumát.

Bocskor Bíborka (Forrás: Budapest Brand)

A 19:30-kor kezdődő koncert házigazdája Szabó Simon színész-műsorvezető lesz, a fellépők előtt pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszönti majd a közönséget. Ahogy a zenei stílusok, az előadók listája is nagyon sokszínű: a line-upban olyan művészekkel találkozhatunk, mint Nagy Ervin, Péterfy Bori, Dés László, az Irie Maffia, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Lábas Viki és Pásztor Anna.

Vecsei H. Miklós és Beck Zoli (Forrás: Budapest Brand)

A koncerten fellép Vecsei H. Miklós is, akit nap mint nap megihlet a város. „Budapesten születtem, Budapesten voltam gyerek, a pesti Duna partján voltam először szerelmes, szeretem, hogy bölcsebb nálunk a város, szeretem a nagyságait és még jobban a kis rejtekhelyeit. Szeretem, ha zöldül és szeretem a személyiségét. Szeretem, hogy hangulatai vannak és szeretem, hogy viszonyul hozzánk. A Lánchíd, képzelt kapujában az oroszlánokkal, a várossal közös történetünk legfontosabb jelképe. Életre szóló pillanat, hogy most új fejezet nyílik ebben a történetben. Most kapunk “tőle” lehetőséget újragondolni a viszonyunkat a városhoz, és a városon belül egymáshoz” – mondta a fiatal színművész a fesztiválra készülve.

Nagy Ervin (Fotó: Krasznai Zoltán)

A szervező Budapest Brand mindenkit szeretne megszólítani, aki a városban van: budapestieket, külföldi turistákat, vidékről érkezett látogatókat és átutazóban lévő vándorokat.

Péterfy Bori (Fotó: Pandúr Balogh Norbert)

A fellépők: Péterfy Bori, Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Deniz, Orsovai Reni, Random trip, Quartzbox, Dés László, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Hősök, Szebényi Dániel, Wunderlich József és Ember Márk

Sör és Fű (Fotó: Soós Bertalan)

A koncertet megelőzően 17:00 órától DJ szórakoztatja a közönséget. Napközben pedig a Pesti Alsó Rakparton 10:00-18:00 óráig a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és Lánchíd történeti kiállítás vár mindenkit a Valyo állandó programjai mellett. Az ÉnBudapestem applikáció hoszteszei is várnak minden érdeklődőt az online kedvezménykártya lehetőségeivel kapcsolatban.

További részletek a Lánchíd fesztivál Facebook eseményében találhatóak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik