Szórakozás

Egy égből pottyant hal okozott többórás áramkimaradást New Jersey-ben

Bruce Bennett / Getty Images (illusztráció)
Bruce Bennett / Getty Images (illusztráció)
A rendőrség szerint nem önszántából zuhant rá a transzformátorra.

Különös felfedezést tettek egy New Jersey-i áramszünet után a javítást végző munkások, amikor az egyik transzformátor tetején egy haltetemre bukkantak.

„Úgy véljük, egy madár ejtette le, amikor átrepült” – írta a viszonylag nagy kellemetlenséget okozó halról a Sayreville rendőrkapitánysága a Facebookon.

A Sky News hétvégi beszámolója szerint a hal még augusztus 12-én esett rá egy New Jersey államban található transzformátorra,  ami miatt az állam Sayreville nevű területének déli részén szinte mindenhol elment az áram több órára.

„A mai áramkimaradás nagyon sok lakosunknak okozott komoly kellemetlenséget. Kérem, ne feledkezzünk meg ennek az értelmetlen halálesetnek az áldozatáról. Gilligan keményen dolgozó családapa volt. És több ezer gyermek édesapja. A gyanúsítottat utoljára dél felé látták repülni. Ha látják, ne próbálják meg elfogni. Bár a feltételezések szerint nincs fegyvere, még mindig nagyon veszélyes lehet. Ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, kérjük, forduljanak John Silver nyomozóhoz, aki az összes halas ügyünkkel foglalkozik” – hangzik az áramkimaradás részleteiről rendőrvicc formájában tájékoztató második bejegyzés.

Chris Hoenig, a helyi áramszolgáltató szóvivője szerint egy környéken gyakorinak számító ragadozó madár, egy halászsas lehetett a felelős. Hoenig szerint a szárnyas gyilkosok maguk is gyakori okai az áramkimaradásoknak, mivel előszeretettel fészkelneek villanyvezetékeken és más berendezéseken is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik