Szórakozás

Soma Mamagésa: Spirituális, klímavédő ember ma már csak úgy repül, ha utána km-re lebontva, annak megfelelő mennyiségű fát ültet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A világban pusztító erdőtüzek után jutott erre a következtetésre.

„Súlyos szomorúság tölt el, ha arra a rengeteg erdőtűzre gondolok, ami most is zajlik. Ebben a pillanatban is perzsel, lángra kap, lobog, terjed és pusztít. Falvakat, állatokat, embereket. Görögörszág, Kanada és most épp Tenerife” – vág bele legújabb, klímatudatosságról szóló posztjába Spitzer Gyöngyi, azaz Soma Mamagésa.

A művész azt mondja, esőért kell most imádkozni, és egyre inkább kongatni kell azokat a vészharangokat, melyek azt hirdetik: nem élhetünk tovább úgy, ahogy eddig tettük. Soma Mamagésa ki is fejti ezt.

Már többször írtam arról, hogy a legnagyobb karbonlábnyomot a repülés adja. Spirituális, tudatos, klímavédő ember ma már csak úgy repül, ha utána km-re lebontva, annak megfelelő mennyiségű fa ültetésével kompenzál. Nem menő most már csoportokat vinni spirituális utakra (pontosabban, lehet, hogy menő, de faültetés nélkül nem spirituális). Most, hogy ennyi fatestvérünk elpusztul (és vele együtt emberek és állatok), még fokozottabban kell vigyázni a Földünkre, mindünk közös és egyetlen otthonára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Spitzer Gyöngyi (@mamagesa) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik