Szórakozás

Németh Kristóf: Sosem gondoltam, hogy én máshol fogok élni, mint Budapesten, de a Jóisten ezt is jobban tudta

rtl
rtl

Nemrég született meg Németh Kristóf és felesége második közös gyereke, a színész pedig a Borsnak adott most interjút, ahol egyebek között arról is beszélt, jelenleg mindent tökéletesnek érez az életükben.

Be kell valljam, hogy fiatal éveimben nem gondoltam, hogy valaha így fogok élni, ahogyan most, azt pedig pláne nem, hogy ez lesz számomra maga a tökéletesség. Ez egy nagyon érdekes dolog és ide is kell idéznem református lelkész keresztapámat, akivel nagyon gyakran beszélgettem a hitről és a vallásról. Egyszer mondtam is neki, hogy én nagyon rendben vagyok a református katekizmussal, de a Bibliával van egy alapvető problémám. Az imádságnak azt a részét hogy: „Legyen meg a te akaratod…” én valahogy nem tudom őszintén kimondani. Mert én azt szeretném, hogy az én akaratom legyen meg. Az erre adott válasza pedig nagyon beleillik a jelenlegi életembe: Isten azért mindenható és azért csodálatos, mert ő jobban tudja, hogy neked mi a jó, mint te magad. Tehát nem arról van szó, hogy nem a te akaratod érvényesül, hanem arról, hogy még annál is jobb fog veled történni, mint amit te szeretnél

– mesélte. Azt mondja, korábban elképzelhetetlennek tartotta, hogy Budapestről elköltözik, a sors azonban másként hozta.

Sosem gondoltam azt sem, hogy én máshol fogok élni, mint Budapest, de a Jóisten ezt is jobban tudta, mint én. Most Szentendrén, nagycsaládosként élek a felségemmel, a kamaszfiammal, a hároméves középső gyermekemmel és egy újszülött aprósággal.

Németh kiemeli, azt is nagy áldásnak tartja, hogy saját színházát igazgathatja a Dunakanyarban.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik