Szórakozás

Egy óriási spermiumra emlékeztető iskolaépületen röhögnek az angolok

Google Maps
Google Maps
Az egész azzal indult, hogy egy volt diák felhívta a figyelmet a modern épület különös formájára.

Közröhej tárgyává vált egy 2009-ben átadott, modern stílusban épített iskola Nagy-Britanniában, miután az intézmény egyik öregdiákja a Google térképét segítségül hívva rávilágított, hogy olyan a formája, mintha egy hatalmas hímivarsejt lenne – írja a Daily Mail.

Az észak-angliai Whitley Bayben található Monkseaton High School a fiatalember szerint a fehér és ovális iskolaépület, az intézmény parkolója, és az oda vezető hosszú keskeny út  összhatása miatt néz úgy ki felülnézetből, mintha egy spermiumsejt lenne.

A Facebookon megosztott megfigyelés alatt elszabadultak a kommentcunami. Volt, aki például tréfásan azt kérdezte, hogy sok tinédzser esik-e teherbe a környéken. Egy másik felhasználó pedig azt írta, hogy minden nap elsétál az épület mellett, de a madártávlatból készült képek megtekintése óta nem tudna ugyanúgy tekinteni rá.

A régi középiskolám. Valakinek csak tudnia kellett róla

– fogalmazott a képernyőfotó kísérőszövegében az intézmény korábbi tanulója. Azonban az iskola fenntartója, Észak-Tynerside tanácsa váltig állítja: a tervezők fejében egyáltalán nem fogant meg eddig az a gondolat, hogy az épület olyan lenne, mint egy hímivarsejt, így a tervezéskor sem ez a szándék vezérelte őket.

A helyi jelentések szerint a Monkseaton High School diákjai nyolc évnyi tervezés és építkezés után 2009 szeptemberében költöztek át a régi épületből a jelenlegi „modern” épületbe. Az ovális forma állítólag a természetes fényt maximalizálja és a fizikai aktivitást ösztönzi a középen található sportcsarnokot körülvevő tantermek hálójának köszönhetően.

Az épületet a Dewjoc Architects tervezte, akik az átadás után inkább egy űrhajóhoz vagy egy futballstadionhoz hasonlították a formáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik