Szórakozás

Dopeman: A virágzó magyar szabadság leglátványosabb jele, hogy Krúbi a Szigeten ilyen koncertet adhatott 

Kummer János
Kummer János
Szerinte az ellenzéknek el kellene gondolkodnia, milyen érveket vonultatnak fel Krúbi szavaival szemben.

Nem a Fidesz-szimpatizánsok napja volt a kedd a Szigeten – írtuk helyszíni riportunkban: „A Krúbi-dalokban gyakran felbukkanó éles NER-kritika mára ugyanis önálló életre kelt, és egész estés szatírává duzzadt a színpadon: kedden például egy felravatalozott koporsóval indítottunk, amelyről megtudtuk, hogy az ország hőn szeretett diktátora, a női parókás Orbánra gyanúsan hasonlító „Viktória királynő” fekszik benne”.

A politikai harangokat gyakran kongató Pityinger László, azaz Dopeman egy videóban fejtette ki véleményét Krúbi fellépéséről, szúrta ki az OFF Média. A rapper nem ostorozza Krúbit, amiért kormányellenes nézeteinek adott hangot a Szigeten.

Én nem kövezném a Krúbit a kormánypártiak helyében: egy fiatal előadóművésznek – ha egyetért a rendszerrel, ha nem; ha bizonyos dolgokban szinkront vállal, ha nem – feladata a rendszerkritika. Egy fiatal rappernek mi mást kéne csinálnia, mint a kormányt szidni?! Attól függetlenül, hogy a miniszterelnök hogyan végzi a munkáját, ennek a vélemények is helye van a popzenében. Semmi gond nincs. Azt gondolom, hogy egy kormánypárti oldalnak a pocskondiázás helyett megfelelő, kikezdhetetlen érvekkel választ kell adni azokra a felvetésekre, amikkel a művész él. Ha csak a rendszert szidja, azzal nem sok mindent lehet tenni.

Dopeman később hozzáteszi:

Mi még a tanulság? Ugye, rengetegszer halljuk, hogy Magyarországon nincs demokrácia, diktatúra van, elnyomás, jönnek a fekete autók, az LMBTQ-aktivistákat ellehetetlenítik. A virágzó magyar szabadságnak, demokráciának, ideális jogállami állapotoknak a leglátványosabb jele az, hogy a Krúbi a Szigeten ilyen koncertet adhatott.

A rapper szerint ismerünk országokat, ahol embereket ellehetetlenítenek a véleményük miatt:

Egy rendszerkritikus rapper Orbán Viktória királynőnek nevezheti a miniszterelnököt. Ez a demokrácia, a szólásszabadságnak legfényesebb, tündöklő bizonyítéka.

A minap táplálkozási tippeket is adott:

Kapcsolódó
Dopeman: Bocsánatot kérek minden táplálkozási szakértőtől, de nincs ilyen, hogy szénhidrátcsökkentés
A rapper szerint a szervezet folyamatosan mérgezve van, amíg emészt, ezért úgy véli, érdemes minél több időre üresen hagyni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik