Szórakozás

Több mint 3,5 milliót csalt ki egy netes svindler egy amerikai nőtől, aki azt hitte, a Stranger Things Billyjével írogat

Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images
Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images
A férjével is szakított, amikor a csaló azt kérte tőle, válasszon kettejük közül.

Egy McKala néven bemutatkozó amerikai édesanya nemrég a The Sunnak számolt be arról, hogyan verte át a közelmúltban egy internetes csaló, aki Dacre Montgomerynek adta ki magát. A nő azt mondta, egy művészeknek szánt fórumon ismerkedett meg az illetővel, akiről némi csetelés után elhitte, hogy a Stranger Things színésze. Ezután még egy évig beszélgettek írásban, mire a magát Montgomerynek kiadó személy megkérte, hogy legyen a barátnője – mindezt viszont teljes titokban, mondván: még mindig együtt jár Liv Pollockkal (így hívják az ausztrál színész valódi barátnőjét).

Az, hogy McKala a színész Instagramján sem látott friss romantikus fotókat, még inkább megerősítette abban, hogy valóban Montgomeryvel beszélget. Egy idő után végül (az akkor még házas) édesanya ultimátumot kapott az illetőtől, hogy válasszon közte és az aktuális párja között, a nő pedig úgy döntött, szakít a férjével.

A csaló nem sokkal később anyagi segítséget kért tőle, ő pedig át is utalt neki 8 ezer fontot, azaz több mint 3 és félmillió forintot.

Mikor a nő sejteni kezdte, hogy átverik, a Catfished nevű YouTube-csatornához fordult, ami internetes csalások leleplezésével foglalkozik. Utóbbiak kiderítették, hogy még a McKalának megküldött csekk is hamis volt, ugyanis több száz hasonlót találtak az interneten, ugyanazzal az aláírással.

A szerelem bolonddá tesz és irracionális dolgokra késztet

– mondta McKala a története zárásaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik