Szórakozás

Medveczky Ilona: Egy kezemen meg tudom számolni, kit méltatok arra, hogy egyáltalán telefonon beszéljek vele

TV2
TV2
Rengeteg barátjában csalódott, ezért a végrendeletét is széttépte.

Medveczky Ilona hosszú ideje elzárkózik a nyilvánosság elől, de nemrég dr. Karizs Tamás műsorvezetőnek mesélt élete örömeiről és fájdalmairól, amit a Blikk vett észre. A táncművész a műsorban elmondta, hogy idős korára szinte teljesen egyedül maradt, még a végrendeltét is összetépte.

Azért téptem szét a sokadszorra írt végrendeletemet, mert akikben bíztam, és akikről azt hittem, hogy barátok, azok a legválságosabb helyzetben hagytak cserben. Nagyon ritkán voltam az életben beteg, de valahogy az utóbbi időben, a pandémia óta, miután mindent egyedül csináltam, halmoztam a kéz-, láb-, nyak- és gerinctöréseken át mindent. Pechemre, mikor kapjak csőtörést? December elejétől január végéig… Hát, bizony, a házban tizenkét fok volt. A barátok megkérdezték, miben segíthetnek, de tovább nem jutottak. Az okát pontosan tudtam, hogy azért, mert ha vízvezeték-szerelőt hoznak, nekik kellene kifizetni

– mondta el Medveczky Ilona, aki a dermesztő hidegben síruhában, paplan alatt tanulta a Drága örökösökben kapott szerepét. A kiszolgáltatott helyzet és a csalódás ráébresztette, hogy nagyon kevés ember van a környezetében, akikre valóban számíthat.

Én ott, akkor lehúztam a redőnyt minden értelemben és mindenki felé. Egy kezemen meg tudom számolni, kit méltatok arra, hogy egyáltalán telefonon beszéljek vele

– jelentette ki a most 82 éves művész, aki saját elmondása szerint meg van áldva egy olyan tulajdonsággal, hogy „bármennyire művelt, intelligens, rafinált valaki, én keresztüllátok rajta. Ez egyszerre áldás és átok, kétélű dolog” – fogalmazott, hozzátéve: mindig nagyon magányos volt, ám tökéletes társaságnak tartja önmagát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik