Szórakozás

Elkeverte egy magyar férfi útlevelét a brit királyi posta, nyolc darab bélyeggel kárpótolták

Cseke Attila inkább Magyarországra utazott, hogy mielőbb hozzájusson az okmányhoz, és el tudjon menni nyaralni a családjával. Több, mint 130 ezer forintjába került a kitérő.

A Skóciában élő Cseke Attila nyaralni készült a családjával, előtte pedig új útlevelet szeretett volna igényelni a gyerekei számára. Az edinburghi magyar konzulátus azonban csak a fia útlevelét postázta, lányáé nem érkezett meg – írja a Metro.

Azt nem tudni, hogy korábban hol keveredett el lánya útlevele, erre sem a brit királyi posta, sem a konzulátus nem tudott válaszolni.

A családnak hamar megoldást kellett találni a problémára, mivel közeledett a nyaralás időpontja. Cseke ezért inkább Magyarországra repült, hogy minél előbb átvehesse az okmányokat. Az egynapos extra kitérő 300 fontjába (kb. 133 ezer forint) került, ezért a férfi kártérítési igényt nyújtott be.

A brit posta rendezte is a helyzetet:

Cseke nyolc darab bélyeget és egy levelet kapott, amelyben bocsánatot kérnek tőle.

Azóta kiderült, mindössze egy napot késett csak lánya útlevele, de addigra már új okmányt kértek és törölték a kérést, így az útlevél nem volt érvényes. A birt királyi posta szabályzata szerint az útlevél nem tűnt el, csak késett.

Egyáltalán nem veszik figyelembe az emberi tényezőket. Az egész nagyon lehangoló volt. Megdöbbentő volt látni, hogyan képes hozzáállni egy nagy cég az ilyen helyzetekhez. Évekig dolgoztam a vendéglátásban, ott nagyon fontos észben tartani, hogy emberekkel dolgozol, nem ügyszámokkal.

– mondta Cseke.

A problémák ellenére a család végül el tudott utazni Gran Canariára. Mint kiderült, nem csak vakációzni mentek, a szülők születésnapját és házassági évfordulóját is a Kanári-szigeteken ünnepelték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik