Szórakozás

Át kell-e adnunk a helyünket a repülőn, hogy együtt ülhessen egy család?

Egy nő aludni szeretett volna, ezért megtagadta egy anyuka kérését. Története heves vitákat váltott ki, de az utazási szakértő megvédte.

Heves vitákat váltott ki egy TikTok-videó, amely azt a kérdést feszegeti, hogy a repülőgép utasainak át kell-e engedniük a helyüket, hogy egy család minden tagja egymás mellett ülhessen – írja a Mirror.

Egy nő elfoglalta a helyét az ablak mellett egy járaton, de akkor már ott ült egy anyuka.

Ó, itt akarsz ülni? Azt hittem, cserélhetünk, mert ezek az én gyerekeim

– mutatott a mellette helyet foglaló gyerekekre.

Az utas a TikTokon azt közölte, mindössze másfél órát aludt repülés előtt, és szeretett volna pihenni.

@myconquering Having had only 90 minutes of sleep the night before and knowing I had to give a presentation to 500 people, I desperately needed some sleep, so I did not agree to switch seats. 🤷♀️ Before anyone comes after me… the kids looked like they were about 11 and 15 years old. And the mom was in arms-reach of both of them from the middle seat in the row behind us. The mom proceeded to complain for at least 15 minutes to the person next to her loud enough for me to hear. But the woman actually defended me – several times. It was so kind and I appreciated it so much because I was feeling really guilty. 🤦♀️ ##airplaneseat##seatswitching##airplanekarens ♬ original sound - MyCONQUERing

A nő felajánlotta, hogy szívesen átköltözik egy másik ablak mellé, de az anyuka közölte vele, hogy az ő jegye a középső ülésre szól, tehát oda tudna ülni. Az utas erre közölte, hogy nem ül át.

Néhány pár nyilvánosan megszégyenített, amiért nem adtam fel a helyet a repülőn – ez nem az én problémám!

– írta, hozzátéve, hogy nagy szüksége lett volna az alvásra, ezért nem egyezett bele a cserébe.

Az utas szerint az anyuka vagy negyed órán át panaszkodott a személyzetnek, olyan hangosan, hogy az érintett biztos, meghallja. Többen azonban az utas védelmére keltek.

Nem a te hibád, hogy rosszul terveztek, tartsd meg a helyed az ablak mellett!

– írta egy kommentelő, más emlékeztetett, hogy több család külön fizet ezért, hogy egymás mellett ülhessenek, ezért ő is megvédte a nőt.

Voltak, akik szerint engedékenyebbnek kellett volna lennie.

Soha nem kértem meg senkit, hogy adja át a helyét, de ha engem megkérdezne valaki, én igent mondanék.

– közölte.

A People-nek megszólalt Nicole Campoy Jackson, aki a Fora Travel utazási szakértője.

Felhívta a figyelmet, hogy nagyon fontos jó előre megtervezni, ki, hol ül a egy gépen, de ha nem sikerül egymás mellé foglalni, akkor már nem szerencsés mással helyet cserélni. Ha valaki mégis ezt kéri, akkor nem az a felelős a problémáért, aki nem adja át a heyét, a légitársaságnak és a légiutas-kísérőknek kellene kezelniük a helyzetet – mondta Jackson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik