Szórakozás

Egy év alatt több mint 30 kilót hízott Sasha Pieterse a diagnosztizálatlan hormonbetegsége miatt

Larry Busacca / Getty Images
Larry Busacca / Getty Images
15 különböző nőgyógyásznál járt, némelyikük a színésznőt hibáztatta a hirtelen súlygyarapodásáért.

Sasha Pieterse nemrég a Lautner házaspár podcastjének vendége volt, ahol elárulta, hogy miközben a Pretty Little Liars című sorozathoz forgatott tinédzserként, egyetlen év leforgása alatt több mint harminc kilót hízott. A hirtelen súlygyarapodás hátterében PCOS, azaz policisztás ovárium szindróma állt, erre viszont az orvosai még évekig nem jöttek rá – írja a Page Six.

15-16 éves lehettem, amikor változásokat vettem észre az anyagcserémben. 17 évesen egy év alatt 31 kilót híztam, minden ok nélkül. Nem volt rá magyaráztat.

A színésznő állítja, bár számos olyan tünete volt, ami PCOS-gyanúra adhat okot, az orvosai évekig nem diagnosztizálták nála a betegséget. 15 különböző nőgyógyászt keresett fel, közülük volt, aki egyszerűen őt hibáztatta a hízásáért.

Életem egyik legelkeserítőbb élménye volt, mert nem számított, mit tettem, milyen jól viselkedtem, mennyire nagyszerűen bántam a testemmel, a dolgok valójában inkább rosszabbra fordultak, mint javultak. Nagyon-nagyon zavaró volt

– emlékezett vissza Pieterse, akit végül egy endokrinológusnak sikerült helyesen diagnosztizálnia.

Ebben az az a legfrusztrálóbb, hogy meglehetősen könnyű diagnosztizálni. Ez egy hormonális egyensúlyhiány. Egy hormonbetegség, amit könnyű észrevenni, mert nagyon magas lesz tőle a tesztoszteron- vagy az ösztrogénszinted, és nagyon alacsony a D-vitamin-szinted. Sok más dolog is hiányozni kezd a szervezetedből

– magyarázta.

A színésznő korábban a People-nek beszélt arról, hogy a betegsége miatt tartott attól, hogy nem tud majd teherbe esni, a PCOS ugyanis sok nőnél okoz meddőségi problémákat. Pieterse áldásként élte meg, amikor megtudta, hogy várandós. Kisfiának, Hendrix Wade Scheaffernek 2020 novemberében adott életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik