Szórakozás

Gregor Bernadett: Évtizedek után is, ha úgy kaptam instrukciót, hogy azt bántónak éreztem, utána három napig sírtam

TV2
TV2
Ezért ha rendez, mindig nagyon odafigyel arra, hogyan szól a színészekhez.

Gregor Bernadett nemrég Dr. Milesz Sándor YouTube-műsorában adott interjút. Mint kiderült, a színésznő nemrég jelentkezett egy szeptemberben induló, diplomásoknak szóló állatvédelmi szakember képzésre, amivel kapcsolatban elmondta, nagy benne a tudásvágy, és tele van ambíciókkal – méghozzá nem csak a színészi pályát illetően.

Elkezdtem rendezni néhány évvel ezelőtt. Én abban azt éreztem, hogy olyan kreatív energiákat mozgat meg bennem, amikről azt sem tudtam, hogy egyáltalán vannak. Nagyon élveztem, hogy valamit létre kell hozni, megteremteni és kitalálni

– magyarázta Gregor, aki úgy véli, színpadi színésznőként a saját korosztályából már mindent szerepet megkapott és eljátszhatott, amit szeretett volna, nincs benne hiányérzet.

Azt is látom, és ezt tudomásul kell venni, hogy egy 50 pluszos színésznőnek nem írtak a drámaírók olyan szerepet, amire azt mondom, hogy hú, na azt még szeretném eljátszani. Majd a kontyos nagymamák jönnek 20 év múlva, de addig szeretnék teremteni.

A színésznő hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben már nem szeretne színpadra állni, de az elmúlt időszakban szélesedett az érdeklődési köre.

Úgy érzi, az ő szájából szerénytelenül hangozna, ha rendezőként hivatkoznia magára. Inkább egy külső szemnek tartja magát, aki színésznőként közel 30 éve van a pályán, és talán van annyi arány- és ritmusérzéke, hogy kívülről olyan segítő tanácsokkal tud szolgálni, amikre egyébként neki is szüksége lehet valakitől, aki a közönségből figyeli.

Szeret színész-rendezőkkel együtt dolgozni, ők ugyanis azt is jól ismerik, mit éreznek azok, akik a színpadon játszanak. Mint mondta, ő is pontosan tudja, milyen, ha egy rendező keményebben szól a színészeihez.

Ha szeretnék valamilyen gondolatot átadni, azt úgy teszem, hogy semmiféleképpen, még csak egy hangsúly se, egy igekötő ne legyen olyan, ami esetleg bántó, hanem az építő jellegű legyen, dicsérő és segítő. Mert én abban hiszek, hogy közösen alkotni vagy létrehozni valamit, amit aztán a néző is szeretni fog, azt szeretetben kell

– jelentette ki, hozzátéve: őt személy szerint évtizedek után is megviselte, ha egy rendező élesebben szólt hozzá.

Különféle lelki alkatúak vagyunk. Azért most is a szakmában van olyan, aki képes arra, hogy kiálljon saját magáért, megvédje magát egy adott helyzetben. Én az a fajta színésznő vagyok, aki évtizedek után is, ha úgy kaptam instrukciót, hogy azt én bántónak éreztem, akkor utána három napig sírtam az öltözőben meg otthon. Én másként reagálok erre.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik