Szórakozás

A 70 éves Delhusa Gjon: Jöhetne egy negyedik gyerek, de nem tudom, lenne-e erőm, türelmem hozzá

rtl
rtl
Az egészsége még engedné.

A Story magazinnak adott interjút Delhusa Gjon és párja, Fanni, akik között 44 év korkülönbség van. Mint azt az énekes meséli a lapnak, sokáig abban a társadalmi elvárásban gondolkodott, hogy a házasság, gyerek mintát kell kövesse egy párkapcsolatban.

Én is végigmentem ezen az úton, most viszont azt látom, a mai fiatalok közül már sokan másképpen tervezik a jövőt. Lehet, hogy a házasság elavult intézmény, nem tudom, de azt gondolom, az, hogy van egy papír a kezünkben arról, hogy szeretjük egymást, hogy összetartozunk, nem erősebb kötelék, mint a szerelemből, szeretetből vállalt önkéntes szövetség. Hetvenévesen, papírok nélkül is állítom, soha életemben nem voltam még ilyen szerelmes, ilyen boldog, soha nem szeretett senki úgy engem, mint Fanni, soha életemben nem vigyáztam úgy a kapcsolatomra, mint most. Szerelem, mondom, pedig amit egymás iránt érzünk, ami minket Fannival összeköt, az sokkal több ennél.

A gyerekvállalásról így beszélt:

Az egészségem, a lendületem, a vitalitásom megengedné, hogy a három fiam mellé jöjjön a negyedik gyerek is, de őszintén megmondom, félek tőle. Nem tudom, lenne-e még erőm, türelmem hozzá. Azt tapasztalom az unokámnál, hogy három-négy órát szívesen játszom vele, de utána elég, megyek a dolgomra.

Barátnője azt mondja, Delhusa sokszor mondja neki, hagyja a munkát, majd ő eltartja: „Nem azért tanultam, hogy háztartásbeli, eltartott nő legyek, nekem fontos az anyagi függetlenségem. Talán így érthető, hogy nem a gyerekvállalás jár a fejemben, hanem a karrierépítés. (…) Nyilván egyszer majd jó lenne egy gyerek, lehet, mire észbe kapok, már késő lesz, de nem kaphat meg mindent az ember”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik