Szórakozás

Megszégyenítették, amiért egy cirkuszban nevelte a gyerekét – állítja az anya, akinek már többször elutasították a lányát a bölcsiből

A 29 éves nő egy cirkusz megbecsült hulahoppművészeként sokáig élt vándoréletet a családjával.

Keyla Remache nem is lehetett volna büszkébb, amikor kislánya, Arwen megtette első lépéseit egy csíkos cirkuszi sátorban, miközben az Egyesült Királyságban turnéztak. A Daily Mirror által bemutatott hivatásos hulahoppművész egy vándorcirkuszban nevelte a lányát, és azt mondja, hogy a csöppség már kéthónapos korától kezdve strasszkövekkel, kristályokkal díszített ruhákat és tornadresszeket hord.

Bár Remache rendkívül büszke arra, hogy milyen vidám és társaságkedvelő a kislánya, sok más szülő nem ilyen megengedő a nő munkájából fakadó szülői döntésekkel, és az életvitelük miatt rendszeresen meg is szégyenítik őt az interneten.

A 29 éves anya számára nem idegen a trollok gyűlölete, és már azt is meg kellett tapasztalnia, hogy milyen az, amikor a lánya bölcsődei jelentkezését a munkája miatt utasítják el.

„Én cirkuszban születtem és nőttem fel, szóval csak ezt ismerem. Már hatéves koromtól kezdve csillámport kentem az arcomra, csinos jelmezeket vettem fel, és rengeteget edzettem, valamint rengeteget utaztam és szerepeltem is. A cirkusz olyan, mint egy nagy család. Nekem a cirkusz az életem, míg másoknak a munkájuk egyszerűen csak a munkájuk. Én imádtam így felnőni. Olyan volt, mintha egy játszótéren élnék” – osztotta meg saját pozitív tapasztalatait a hulahoppművész TikTokon, amikor arról beszélt, hogy miért döntött Arwen cirkuszi nevelése mellett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@keylaremachee) által megosztott bejegyzés

Azonban a bejegyzését elárasztották az olyan kommentek, amelyekben az életmódja miatt sértegették.

„Azt üzenem mindenkinek, aki egy anyát megszégyenít és ítélkezik felette, anélkül, hogy ismerné: fel lesz nevelve, most is egészséges és boldog – és ő a mi világunk. Az, hogy valaki cirkuszi előadóművész, nem jelenti azt, hogy kevesebb, mint bárki más vagy kevésbé képzett. Hagyjátok abba a gyűlölet terjesztését” – fogalmazott védekezés gyanánt.

Remache körülbelül 10 éves kora óta szokott porondra lépni, és sokan ismerik a hulahoppkarikákkal végzett mutatványait. Azt mondja, ekkoriban még jóval több gyerek élt cirkuszban, akik miatt a cirkusszal együtt vándorolt egy gyerekek oktatásáért felelős, államilag kirendelt és finanszírozott tanár is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@keylaremachee) által megosztott bejegyzés

Mostanában viszont sokkal kevesebb gyereket nevelnek fel az angol cirkuszokban, mint az 1990-es években, ezért a fiatal édesanyának minden cirkuszi évad kezdete előtt le kellett foglalnia Arwen bölcsődei helyeit hosszabb-rövidebb időszakokra az ország különböző pontjain attól függően, hogy éppen hol lépnek fel.

Állandó lakcím híján Remache számára nagy nehézséget jelentett a kislány bölcsődei felügyeletének a megteremtése.

„Voltak problémáink azzal, hogy bölcsődét találjunk neki, mert van, hogy hetente új helyre utazunk” – mondta, majd felelevenítette azt a történetet, amikor egy alkalommal elárulta egy bölcsődeibeiratkozáskor, hogy valójában egy vándorcirkuszban élnek. Amire az addig barátságos ügyintéző rögtön hangnemet váltott, és közölte velük, hogy nincs üres hely az intézményben.

A visszautasítástól pedig annyira rosszul érezte magát, hogy hazaérve nem tudta abbahagyni a sírást.

@keylaremachee When I say hula hoops this is what I mean 💙 #keylaremache #thecircusgirl #fyp #viral #hulahooper #hulahoopcircus #circusgirl #circusperformers #circusaroundtheworld #performersoftiktok ♬ The Champion - Lux-Inspira

Keyla Remache és férje, a 33 éves Liam Millichap nemrég úgy döntöttek a lányuk érdekében, hogy megállapodnak, és Devonban vesznek egy házat. De a házaspár továbbra sem adta fel a cirkusz világát. Mondjuk, azóta csak részmunkaidőben dolgoznak a cirkuszban hétvégente.

„Azt akarom, hogy a lányom boldog legyen. Én rendkívül boldog voltam a cirkuszban, és ha ő ebben találja meg a boldogságot, akkor ott leszek mellette. De mindkét világot meg fogom mutatni neki, aztán majd ő választhat” – mondta az édesanya, és egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy nem áll szándékukban nyomásgyakorlással a cirkusz felé terelni a gyermeküket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik