Szórakozás

Mentességet kért az esélyegyenlőségi törvény alól egy ausztrál borbély szalon, amely kitiltotta a nőket

Szeretnék megőrizni „az utolsó férfi menedékhelynek” tekintett szalonjukat.

Egy Ausztráliában található borbély szalon kitiltotta a nőket az üzletből, válaszul pedig az emiatt érkező panaszokra törvényi felhatalmazását kértek a diszkriminációhoz.

A Robbie’s Chop Shop nevű szalon az ország 1984-es esélyegyenlőségi törvénye alól kért mentességet, mely eredeti célja, hogy megakadályozza az emberek hátrányos megkülönböztetését, és esélyt adjon nekik a gazdasági és közösségi életben való részvételre. Az adelaide-i fodrászat önmagára „az utolsó férfi menedékhelyként” tekint, és vendégeik, valamint követőik segítségét kérik, hogy írják alá a mentességi kérelmüket támogató petíciót.

Azt a fodrászat is bevallja, hogy a helyzet félreérthető, de állításuk szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy a helyzetet mindenki számára megelégedést nyújtó módon oldják meg. Szándékukat azzal indokolják, hogy több panasz érkezett hozzájuk az elmúlt időszakban, amiért még kísérőként sem léphették át nők szalonjuk küszöbét, és szeretnének időt, valamint energiát spórolni azzal, ha a másik nem kitiltása törvényileg is engedélyezett lenne számukra – ezzel egy biztonságos teret biztosítva férfitársaik számára.

Egy kommentelő felvetette a kérdést, hogy ha létezik kizárólag nők számára fenntartott konditerem, akkor miért ne létezhetne egy csak férfi látogatókat fogadó fodrászat is – szerinte ha ez valakinek nem tetszik, egyszerűen csak nem kell odamenni. A LadBible cikke alapján egy másik hozzászóló viszont a következőképpen fogalmazott:

A férfiak szó szerint mentességet kérnek az esélyegyenlőségi törvény alól ahelyett, hogy egyszerűen terápiára mennének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik