Szórakozás

Bánsági Ildikó protokollhibát vétett, amikor II. Erzsébettel találkozott: egy tüskévé vált a szeme

TV2 és Martin Keene - PA Images / PA Images via Getty Images
TV2 és Martin Keene - PA Images / PA Images via Getty Images
A színésznőnek 1993-ban, Budapesten volt alkalma pár szót váltani a néhai uralkodóval.

Bánsági Ildikó az Akkor és most podcastben elevenítette fel találkozását a néhai II. Erzsébet királynővel, amit a story.hu vett észre. A tavaly elhunyt brit uralkodó 1993 májusában töltött pár napot Magyarországon. A tiszteletére az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád díszvacsorát adott a Néprajzi Múzeumban, ahová Bánsági Ildikó is hivatalos volt, mivel ő játszotta a Kő a kövön című színdarab női főszerepét, amit Göncz írt. Az előadásról készült felvételt a királynőnek is levetítették, így a színésznőnek lehetősége nyílt néhány szót váltania II. Erzsébettel.

Bánsági elmondta, előre felkészítették, hogy pukedliznie kell az uralkodó előtt, illetve szóltak neki, amennyiben a királynő közbeszól, azonnal abba kell hagynia a beszédet. A színésznőnek az utóbbi intelmet nem sikerült betartania, mert amikor Erzsébet váratlanul félbeszakította, ő befejezte a mondatát.

Emlékszem a szemére, egy tüskévé vált, de csak egy másodpercre, az arcvonása nem változott meg. Az egész úgy beszűkült, és vissza is jött. Semmi következménye nem volt, folytattuk tovább, beszélgettünk

– idézte fel a pillanatot a színésznő, aki csak azt bánja, hogy az eseményről nincs egy fotója sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik