Szórakozás

Angelina Jolie ősszel ismét Budapesten forgat

Vittorio Zunino Celotto / Getty Images
Vittorio Zunino Celotto / Getty Images
A színésznő Maria Callast formálja majd meg Pablo Larraín filmjében.

13 évvel azután, hogy Budapesten és környékén készítette el rendezőként A vér és méz földje című filmjét, Angelina Jolie októberben visszatér Magyarországra, de ezúttal színészként vesz részt egy forgatáson – adta hírül a budapestreporter.com.

A színésznő a legendás operaénekesnőt, Maria Callast fogja alakítani Pablo Larraín Maria című filmjében, ami a művésznő életének utolsó, Párizsban töltött éveiről szól. A rendező korábban Jackie Kennedy-ről (Jackie) és Diana hercegnéről (Spencer) is készített filmeket.

Rendkívül boldog vagyok, hogy lehetőségem van lezárni azt a folyamatot, ami során olyan nőket mutatok be, akik kulturális értelemben megváltoztatták a 20. század sorsát. De a csodálat nem elég ahhoz, hogy filmet készítsünk

– nyilatkozta Larraín korábban, hozzátéve, hogy mint ahogy előző főszereplőivel, Natalie Portmannel és Kristen Stewarttal is közösen alkották meg a filmek középpontjában álló karaktereket, úgy Angelina Jolie is előállt saját elképzeléseivel a szerepet illetően.

Lenyűgöző lehetőség, hogy mindezt Angelinával, egy rendkívül bátor és kíváncsi művésszel tehetem meg. Igazi ajándék

– fűzte hozzá a rendező.

Angelina Jolie is izgatottságának adott hangot, mikor arról beszélt: nagyon komolyan veszi a felelősséget, ami Maria Callas életének és örökségének bemutatásával jár.

Mindent meg fogok tenni, hogy megfeleljek a kihívásnak. Pablo Larraín egy olyan rendező, akit régóta csodálok. Az, hogy vele és Steven King forgatókönyvíró hozzájárulásával mesélhetem el Maria történetét, egy álom.

A film előkészületei már javában zajlanak, a budapesti forgatás 2023 októberétől decemberig tart majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik