Szórakozás

Tenki Réka a mai szépségideálokról: Hányingert kapok az egésztől, hogy egyforma nőket látok mindenhol

RTL+
RTL+
A színésznő szerint nem kellene átformálnunk azt a testet, amivel születünk, az ember életében ugyanis az is egyfajta tanulási folyamat, hogy elfogadjuk és megszeressük önmagunkat.

Tenki Réka a nŐK interjúsorozat legújabb részében beszélt a szépséggel, az anyasággal, a testképpel és az önelfogadással kapcsolatos gondolatairól. Mint mondta, nagyon egyetért Popper Péter eszméjével, miszerint az embernek gyerekkorától kezdve csak arra van szüksége, hogy többet cirógassák, szeressék és elfogadják, mert az egész életet ez határozza meg.

A színésznő bevallotta, saját maga elfogadásával neki is meg kellett küzdenie, ami viszont a mai szépségideálokat illeti, azokkal kapcsolatban úgy fogalmaz: hánynia kell tőlük.

Ami van ma, a közösségi médiától kezdve, a nőideáloktól kezdve, az, hogy mit várnak el, vagy mit mutatunk abból, hogy milyennek kell lenni… én komolyan nem tudok visszafogottan fogalmazni, csak azt, hogy hányingert kapok az egésztől. Az, hogy egyforma nőket látok mindenhol, hogy a felpumpált száj, a mit tudom én, milyen szemöldök, biztos nem értek hozzá, hogy már tetovált, vagy ilyen húzott, vagy nem tudom, micsoda. A mellváltoztatás, az, hogy tizenévesek úgy akarnak kinézni, mintha harmincéves nők lennének, de olyan öltözékkel, amit kikérek magamnak. Szóval 15 évesen ne vegyél föl olyan szoknyát, amiből kint van a segged, már bocsánat

– magyarázta.

A színésznő hozzátette, reméli, lassan elkezdenek majd cikivé válni a fölösleges beavatkozások. Hangsúlyozta viszont, hogy nem az bosszantja, amikor valaki azért fekszik kés alá, mert volt egy balesete, ami után szeretné visszakapni azt az arcot, amit azelőtt tudhatott magáénak, hogy megsérült.

Azokról beszélek, amikor egészséges emberek, lányok, tizenéves lányok, huszonéves, harmincéves nők elkezdik a testüket átformálni. Vagy tovább megyek, idősebb nők nem tudják elfogadni, hogy öregednek. Oké, nem vagyok még abban a helyzetben, de könyörgöm, mutassanak egy embert, aki jól néz ki ennyi beavatkozás után.

Mint mondta, elkeserítőnek tartja, hogy manapság sokan ezt a mintát látják jónak. Úgy véli, nem kell átformálnunk azt a testet, amivel születünk, szerinte ugyanis az ember számára az is egy tanulási folyamat, hogy elfogadja és szeresse magát, illetve olyan dolgokat tegyen, amiknek hatására jól érzi, egyúttal segíti is saját magát.

Ez több mindenféle botoxnál meg beavatkozásnál, komolyan. Kicsi a szád? Hát basszus, kicsi a szád, de lehet, hogy gyönyörű segged van. Vagy olyan agyad van, amilyen öt emberből egynek se. Szóval mindenkiben van valami, ami szerethető. Csak azt gondolom, hogy ezek az emberek lehet, még nem találták meg.

Tenki hozzátette, szerinte minden probléma gyerekkorba vezethető vissza, ami pedig őt illeti, az elmúlt években egyre jobban érzi magát a természetben, saját bevallása szerint ugyanis elkezdett undorodni az emberektől. Állítja, hogy este 11 óra magasságában, a színházból hazafelé tartva napi szinten lát dildóval rohangáló fiatal lányokat és fiúkat, akik önkívületi állapotban üvöltöznek és szemetelnek, amitől besokallt, tudva, mennyi mindenre lehetnének hivatottak az emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik