Szórakozás

Tizenöt évesen lépcsőházakban aludt, most milliomosként vett egy lépcsőházat, hogy másokon segítsen

Nem túl gyakran árulnak önálló lépcsőházakat, a hozzájuk tartozó épületek nélkül, de amikor augusztus elején, Londonban árverésre bocsátottak egyet, Simon Squibb multimilliomos vállalkozó szinte gondolkodás nélkül döntött úgy, hogy megveszi.

Nehezen indult a 49 éves Simon Squibb élete. Tizenöt évesen hajléktalan volt és ott kellett hagynia az iskolát, hogy pénzt kereshessen. Amikor kamaszként belevágott első, kertészeti vállalkozásába, londoni lépcsőházakban aludt – írja a BBC.

Squibb később Hongkongba költözött, ahol több mint két évtizeden át több sikeres vállalkozást indított. Az utolsót 2015-ben adta el, később pedig megalapította a HelpBnk applikácót, mely befektetéssel és üzleti kapcsolatokkal segít kezdő vállalkozásokat.

A multimilliomos vállalkozó azt mondja, miután neki sikerült valóra váltani az álmait, másoknak is segíteni szeretne, hogy elérjék ugyanezt.

A londoni Twickenhamben álló, négyemeletes, üvegfalú lépcsőház, amiért Squibb 25 ezer fontot (több mint 11 millió forintot) fizetett, korábban egy lakóépülethez tartozott, de egy 2016-os felújítás során funkcióját veszítette, azóta jobbára lomtárolóként használták.

Squibb azt tervezi, hogy irodákat rendez be a lépcsőházban, melyekből kezdő vállalkozások nőhetik ki magukat. Szerinte a helyszín azt szimbolizálja majd, ahogy egy cég lépcsőfokról lépcsőfokra lesz egyre sikeresebb.

„Rengeteg nagy cég indult egy garázsból, miért ne indulhatna a következő egy lépcsőházból?” – kérdezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik