Szórakozás

Rubint Réka szerint probléma, hogy házasság után a nők jelentős része „csak főz, mos, takarít, szül”, és eltűnik a személyiségük

rtl
rtl

Orosz Cynthia Stories Podcast című YouTube-műsorában volt vendég Rubint Réka, aki az önmegvalósításról beszélt igen hosszan. Az anyagi függetlenség megteremtése a fitneszedő szerint fontos egy kapcsolatban, nehéz és tabutéma is az országban.

Nagyon sok nő nem mer erről beszélni, mint ahogy én sem mertem az elején. De mivel akkor már jártam és azóta is járok légzésterapeutához, megtanultam, hogy csak akkor lehetek boldog én, Rubint Réka, ha nem Schobert Rékaként, nem Schobert Norbi feleségeként, nem Schobert Norbertnéként élek. Ha elmész vidékre, meg lehet nézni: ha megkérdek valakit egy fellépés után, hogyan írjam alá a dedikáló kártyát, azt mondja, »Kovács Béláné«. Én meg kérdezem: de neked nincs saját neved? »Kovács Béláné!«. De mondom, keresztnevet szeretnék! „Ja, Erzsike, Timi…” – ezt csak azért mondom, hogy mindenki értse, hogy én, onnantól kezdve, hogy Kiss Tímeaként feleségül megyek Kovács Bélához, megszűntem létezni. Onnantól Kovács Béláné vagyok, aki főz, mos, takarít, gyereket szül, nevel. Ez nem biztos, hogy Kovács Béla hibája, csak lehet, ő is ezt a mintát hozta. Meg Kiss Tímea is. Ez a két minta gyönyörűen összeér, és csinálják ugyanazt, ami volt.

Rubint azt mondja, az ő szülei is így éltek, édesanyja a válás után is megragadt ezekben a mintázatokban.

Édesanyámmal beszélgettem erről, és ő utána is Rubint Imréné volt. Amíg apukám elment, mert másik házassága lett, majd visszajött, anyukám abban a 16 évben is Rubint Imréné volt, és amikor meghalt, akkor is. Amikor én ezt láttam, akkor bennem egy világ omlott össze. (…) Egyvalami kikristályosodott: hogy soha nem akarok ebben a függőségi viszonyban lenni, soha. A Norbiban is megvolt ez a minta, hogy ő a családfenntartó, te legyél az, aki megszüli, felneveli, itt van, stb. És én ezt akartam is, de szerettem volna Rubint Réka maradni, aki nem fél attól, hogy egyszer úgy jár, mint az anyukája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik