Szórakozás

Egy férfi beperelte A mi kis falunk készítőit, elsőfokon nyert, ám most a sérelemdíjat és az eljárási költség díját is vissza kell fizesse

rtl
rtl
Kacifántos ügy végére tett pontot a Kúria.

A Media1.hu számolt be arról, hogy az RTL-en sugárzott A mi kis falunk című sorozat egyik epizódjában 3 másodperc hosszan felbukkan egy pilisszentléleki férfi (a sorozatot ott forgatták), amint besétált egy házba.

Csakhogy ő nem járult hozzá a felvétel készítéséhez, így beperelte a sorozat gyártásáért felelős céget.

Mint kiderült, elsőfokon a férfinak adtak igazat: 300 ezer forint sérelemdíjat ítéltek neki, emellett 2,6 millió perköltséget és 154 ezer forint illetéket. Ezenfelül a bíróság arra kötelezte a céget, hogy egy jogsértést elismerő és bocsánatkérő levelet küldjenek a férfi számára.

Csakhogy a másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla felülvizsgálta az elsőfokú bíróság döntését: „Megváltoztatta az elsőfokú ítélet fellebbezéssel érintett részét, a felperes keresetét teljes egészében elutasította és kötelezte őt a Content Factory Kft. perköltségének teljes megfizetésére azzal, hogy a saját költségeit maga viseli.  A jogerős ítélettel szemben Reményi János felülvizsgálati kérelemmel élt, melynek következtében a Kúria eljárási jogszabálysértésre hivatkozással a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte és a Győri Ítélőtáblát új eljárásra utasította. A megismételt eljárásban a Győri Ítélőtábla mellőzte az elsőfokú ítéletnek a hangfelvételhez való jog megsértésére vonatkozó megállapítását, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta és kötelezte alperest a felmerült perköltség viselésére” – írja a Media1.hu.

Azaz:

a Kúria döntése alapján tehát a Content Factory Kft. nem köteles sérelemdíj megfizetésére, továbbá nem köteles Reményi Jánosnak a felmerült perköltségét sem megfizetni, így a sorozatot gyártó cég által korábban átutalt sérelemdíjat és eljárási költség díját Reményi Jánosnak vissza kell utalnia a gyártó cégnek.

A Kúria döntése jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik