Szórakozás

Kisrepülő-balesetben pusztult el egy legelésző ló Ausztráliában

South Australia Police
South Australia Police
Egy felszállás közben meghibásodó gép zuhant rá a szerencsétlen állatra.

Azután pusztult el egy ló a hétvégén Ausztráliában, hogy egy felszállás közben meghibásodó kisrepülőgép rázuhant – írja a Business Insider.

A balesetet okozó repülőgéppel vasárnap reggel próbáltak felszállni sikertelenül a szigetország déli részén, Adelaide mellett található Yorke-félsziget egyik kistelepüléséről, Bretwoodból – közölte a helyi rendőrség. A kétüléses Jabiru repülőgép végül lezuhant és felborult a hatóságok által rendelkezésre bocsátott fotók szerint.

A repülőgép nagyjából 112 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor rázuhant a lóra.

A légi járművet vezető 63 éves férfit súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani, az utastársa, egy 56 éves nő azonban csodával határos módon nem sérült meg.

A balesetben szintén súlyosan megsebesült a zuhanó repülő által elütött ló, amit állatorvoshoz vittek. De a négylábút sajnos nem tudták megmenteni, ezért el kellett altatni.

„Nagyon szomorú hír mindenkinek, aki érintett az incidensben. Tudom, hogy sokan aggódtak a ló jóléte miatt, különösen a közösségi oldalakon” – nyilatkozta a helyi rendőrfőnök, Jen Cullinan hétfőn az ausztrál ABC nevű televíziónak.

A rendőrség átadta a baleset kivizsgálását az ausztrál hobbirepülősöket felügyelő szervezetnek, a Recreational Aviation Australia-nak. Maxine Milera, a szervezet vezetője azt nyilatkozta az Insidernek, hogy egyelőre még nem kapott hivatalos tájékoztatást a balesetről, de „szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet”.

„A repülési közösségünk biztonsága és jóléte kiemelten fontos számunkra, és mélyen aggódunk a sajnálatos baleset miatt” – fogalmazott Milera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik