Szórakozás

Food&Friends lett a Westend megújult ételudvarának a neve

A természetközeli környezetben több mint 600 férőhely és közel 30 étterem várja a látgatókat.

A Westend történetének legnagyobb fejlesztése zajlott az elmúlt időszakban, megújult hazánk legforgalmasabb ételudvara, amit hétvégén már birtokba is vehetett a nagyközönség. A teljes bevásárlóközpont 15%-át teszi ki ez a 2500 négyzetméteres terület, ami különleges digitális szolgáltatásaival, tematikus zónáival, ember- és természetközeli designjával az étkezés mellett közösségi térként is funkcionál majd. Ezt tükrözi a névadás is: Food&Friends.

Az ételudvar felújítását egy fogyasztói igényeket felmérő, alapos kutatás előzte meg, amiből kiderült, hogy bár az ide érkezők többsége továbbra is rutinszerű étkezésre tér be, valójában többet várnak el a helytől. A többség számára ez ugyanis egy olyan tér, ahova napközben lehet, hogy csak egy gyors ebédre ugranak be, de munka után ide szervezik a baráti találkozójukat, ide ülnek be egy kávéra vagy teára az esti mozi előtt, sőt ide látogatnak el családjukkal hétvégén.

A tulajdonos-üzemeltető ezt követően a nemzetközileg elismert Hello Wood csapatát bízta meg azzal, hogy a régi ételudvarból egy kényelmes, természetességet és egyedi hangulatot árasztó teret varázsoljon. A berendezést hazai minőségi tölgyfa alapanyagból gyakorlatilag nulla hulladékkal készítették, hiszen a leeső részeket dekorációra használták fel. A természetközeliség mellett nagy hangsúlyt kapott a funkcionalitás és az innováció is, ez utóbbi nemcsak a látványelemekben, hanem az üzemeltetésben is megjelenik. Megújult a gépészet, alacsony fogyasztású LED világítást építettek ki és lecserélték a hőlégkezelőket is. A látványnak egyik központi eleme a 30 méteres LED fal, ami változtatható fényével ad hangulatvilágítást, de vannak érintőképernyős kioskok, az asztaloknál praktikus telefontöltők, sőt a látogatók takarító- és tálcaszedő robottal is találkozhatnak.

A több hónapos munka többnyire éjszaka zajlott, mert az ételudvar csökkentett üzemmódban végig működött. Most azonban már teljes pompájában várja a vendégeket több mint 600 férőhellyel és közel 30 étterem kínálatával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik