Szórakozás

„Emelje fel a seggét és csináljon valamit” – két év szülési szabadság után még mindig nem dolgozik a nő, és a férjét ez nagyon zavarja

A férfi szerint a felesége lusta és semmivel nem törődik. Arra eddig nem gondolt, hogy a felesége szülés utáni depresszióval küzdhet.

Bár kétségtelen, hogy a tinimagazinok szexuális tanácsadó rovatai jelentették a műfaj csúcsát, még mindig előfordul, hogy egy-egy lap rovatot tart fenn a szakembereknek címzett olvasói leveleknek, amiket aztán mindenki szeme láttára meg is válaszolnak. A Daily Mailnek is van egy ilyen rovata, az Agony Aunt, ahol ezúttal egy elkeseredett férfi jelentkezett olyan történettel, amit nyomban le is szemlézett a fél brit sajtó.

A férfi ugyanis a feleségét támadta be némiképp, egyszerűen lustának nevezte őt azért, mert két év eltelte után még mindig nem ment vissza dolgozni a szülési szabadságról.

„Mindig mondogatta, hogy majd fél év múlva visszamegy, aztán ebből lett egy év, 18 hónap, és most két évvel később még mindig itt tartunk” – részletezte a férfi, aki elmondása szerint megérti és nagyon is fontosnak tartja, hogy a kezdetekben kialakuljon a kötelék anya és gyereke között, de nagyon szúrja a szemét, hogy a felesége az utóbbi időben gyakorlatilag semmit nem csinál. Utóbbit úgy érti, hogy elmondása szerint a nő a nap legnagyobb részében a tévé előtt ül, hanyagolja a házimunkát, és végeredményben belekényelmesedett ebbe az életbe, érzése szerint nem akar rajta változtatni.

A férfi azt is említi, hogy amikor szóba jön a téma, a nő mindig azzal védekezik, hogy anyagilag sokkal rosszabbul jönnének ki, ha visszamenne dolgozni, mert akkor elesnének az anyasági támogatástól. A férj is tudja, hogy ez így lenne, de ő már ott tart, hogy ez is megérné neki, csak lássa már, hogy „felemeli a seggét és csinál valamit”.

A férfinek Jane Green, többszörös bestselleríró, a Daily Mail állandó szerzője válaszolt. Green nem ítélkezett a férfi érzései felett, ugyanakkor már a legelején próbált rámutatni arra, hogy valami más lehet a háttérben, amiről eddig még nem esett szó. Green szerint könnyen lehet, hogy a nő szülés utáni depresszióban szenved. De az biztos, hogy belül egészen mást él meg annál, amit a férfi lustaságnak nevez.

Green azt tanácsolta a párnak, hogy keressenek fel mielőbb egy szakembert, aki készít egy teljes vérképet, ezt követően tudnak majd gondolkodni a hogyantovábbról, akár terápia, akár gyógyszeres kezelés formájában. Végül megnyugtatta a férjet és a feleséget is, hogy a szülés utáni depresszió gyakoribb, mint gondolnák, ne érezzék úgy, hogy velük van a hiba, helyette inkább legyenek támaszai egymásnak, és küzdjenek meg együtt a nehéz időszakokkal.

Kapcsolódó
Furcsa dolog derült ki a szülés utáni depresszióról
Egy friss kutatás mutatja ki a kapcsolatot a betegség és a terhesség alatti stressz között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik