Szórakozás

Arról kérdezték a női vébé meccse előtt a csapatkapitányt, hogy vannak-e meleg csapattársai

A marokkói játékos megszólalni sem tudott a meglepettségtől.

Jelenleg is zajlik a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság Ausztráliában és Új-Zélandon. A torna még csak a csoportkörnél tart, a H jelű négyesben már le is játszották Németország és Marokkó meccsét, ahol előbbi 6-0-ra gázolta le észak-afrikai ellenfelét. Ami miatt ez a meccs érdekes, az nem is feltétlenül a pályán nyújtott produkció, hanem a meccset megelőző sajótájékoztató, ahol a marokkóiak csapatkapitánya, Ghizlane Chebbak kimondottan fura kérdést kapott a BBC újságírójától.

A sajtómunkás egészen pontosan azt mondta:

Marokkóban illegálisak a homoszexuális kapcsolatok. Vannak melegek a csapatban? Nekik milyen az életük Marokkóban?

A FIFA részéről az egyik moderátor leintette a kérdezőt, mondván, hogy politikai kérdést tett fel, egyúttal kérte a többi újságírót, hogy a kérdéseik témáit illetően szorítkozzanak a futballra. A BBC riportere azonban nem hagyta magát, azt mondta, a kérdés nem politikáról, hanem az emberekről szól, egyúttal kérte, hogy válaszoljanak a kérdésére. A marokkói játékos ugyanakkor zavarában inkább kivette a fülhallgatóját és nem válaszolt

A történtek után a BBC-re össztűz zúdult. A kritikusok nem azért marasztalták el a csatornát, mert emberekről szóló kérdést tett fel, hanem azért, mert a kérdező az egész világ szeme látátra próbált emberek magánéletében vájkálni. A vélemények abban is megegyeznek, hogy bár fontos témáról van szó, ebben a szituációban nem volt helyes dolog feltenni, nem volt helyes arra kérni egy játékost, hogy a csapattársai szexuális orientációiról beszéljen.

A Ladbible megkereste a BBC-t az üggyel kapcsolatban, és a csatorna már válaszolt is.

Elismerjük, hogy a kérdés nem volt helyénvaló. Nem állt szándékunkban kárt vagy bajt okozni

– írták.

A Ladbible kereste a Marokkói Labdarúgó Szövetséget is, onnan viszont nem kommentálták a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik