Szórakozás

Vásáry André: Volt olyan időszak, amikor elkezdtem nézni, hogy lehet a legfájdalommentesebben meghalni

Akkoriban szakmailag és magánéletileg is mélypontra került.

Vásáry André volt a Palikék Világa Szóló című műsorának legutóbbi epizódjának vendége. Az énekes a karrierje mellett magánéletéről is beszélt. Elárulta, hogy a Covid alatt kezdett el unaloműzésként edzeni, miután a pszichológusa azt tanácsolta, foglalja le magát valamivel. Azt is felelevenítette, hogy akkoriban készült róla egy fotósorozat, aminek képein póló nélkül szerepelt, és bár ezek miatt sok dicséretet kapott, az önbizalma éppen ekkor volt a legalacsonyabb.

Esküszöm, hogy lelkileg akkor voltam a legrosszabb állapotban. Komolyan. Akkor magánéleti dolgok is voltak, meg szakmai, meg lehet ilyen életközepi válság, nem tudom. Krízisben voltam. Nem akarok nagyon drámázni, és ez egy régi sztori – de tudom, hogy ez lesz a címe, hogy »André öngyilkos akart lenni« – de konkrétan volt egy olyan időszak, amikor elkezdtem nézni a neten, hogy lehet a legfájdalommentesebben meghalni. Sosem jutottam el odáig, de elkezdtem gondolkodni, hogy ez az egész annyira nem

– mondta el az énekes, majd kifejtette, mi miatt került mélypontra az élete.

Akkor nekem minden összejött. Szakmailag nem minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. Az emberek nagyon sok mindent nem látnak, de nekem voltak nagyon komoly külföldi lehetőségeim, aláírt szerződések, olyan műsorok, amik Európa-szerte láthatók és ismertek. És az utolsó percben mégsem. Magánéletileg akkor volt egy nagyon nagy törés, egy hétéves kapcsolatom ért véget.

Mint elmondta, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy lesötétített szobában ült otthon és vagdosta az ereit, de szerinte amikor valakinek ilyesmi megfordul már a fejében, akkor valami nagyon nincs rendben. Nem tudta megfogalmazni, pontosan mi húzta ki ebből az állapotból.

Akkor már jártam pszichológushoz, ez nagyon fontos szerintem. Valahogy szépen alakult. A Covidnak is vége lett, jött egy új kapcsolat, szakmai dolgok is beindultak… Egy biztos, hogy megtanultam azt, hogy nem lehet ilyen mélyre lemenni még egyszer. Most már tudom a technikákat, és meg tudom figyelni magamon, ha következik ez a fázis. Amikor elkezdődik ez a deprimálódás, akkor nagyon oda kell figyelni

– magyarázta Vásáry André.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik