Szórakozás

Még egy nyomozást indítottak Shakira állítólagos adócsalása ügyében a spanyol hatóságok

David Ramos / Getty Images
David Ramos / Getty Images
2018-ban is adót csalhatott a kolumbiai énekesnő.

Egy barcelonai bíró egy második vizsgálatot is elindított Shakira állítólagos adócsalása ügyében – közölte csütörtökön egy spanyol bíróság. A CNN cikkében azt írja, a nyomozást azután rendelték el, hogy az ügyészek panaszt nyújtottak be a kolumbiai származású énekesnő ellen, akit kétrendbeli adócsalással gyanúsítanak. Most a 2018-as pénzügyi évre vonatkozólag vizsgálódnak, míg korábban a 2012-2014 közötti időszakot illetően vádolták meg azzal, hogy nem fizetett adót (mintegy 14,5 millió eurót) jövedelmei után. Ebben az ügyben Shakira már a tárgyalásra vár, amire idén ősszel kerül majd sor.

A jelenleg Miamiban élő énekesnő eddig is ártatlannak vallotta magát, most sem tett másként. Csütörtökön a PR-csapatán keresztül kiadott egy közleményt, amiben az áll:

Ahogyan azt már számos alkalommal kijelentette, Shakira tartja álláspontját, miszerint mindig a törvényeknek megfelelően és a legjobb adószakértők útmutatásai alapján cselekedett. Most a művészetére koncentrál Miamiban, nyugodt, és bízik abban, hogy adóügyei kedvezően fognak rendeződni.

Az is kiderült, Shakira egyelőre még nem kapott hivatalos értesítést a legutóbbi vizsgálat elindításáról. Mivel az énekesnő bejelentette a spanyol államkincstárnak, hogy az Egyesült Államokba költözött, így a törvény szerint az új lakcímén, személyesen kell őt tájékoztatni a második ügy megnyitásáról.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik