Szórakozás

Paprikaspay-vel támadott egy turista csaknem 1900 méteres magasságban egy utazótársára

Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mentőhelikopternek kellett érte mennie.

Július 16-án fél kettő körül a tátrai hegyimentők helikopterének egy szokatlan esethez kellett elindulnia. A telefonban azt állította a bejelentő, hogy Giewont (1895 méter) kupolája és a Felső-Konrád-nyereg (1765 m) közötti szakaszon az egyik turista lefújt paprikaspay-vel egy másik turistát a láncok közötti sorbanállás közben – írja a magas-tatra.info.

A megtámadott 37 éves lengyel turista így nem tudta folytatni az útját, a kitett terület miatt a hegyimentők helikopterrel mentek érte, és szállították a zakopanei kórházba.

Az eset miatt a hegyimentők értesítették a rendőrséget is, akik kikérdezték az áldozatot, de nem volt hajlandó magyarázatot adni a történtekre vagy támadójáról személyleírást adni, emellett bejelentést se kívánt tenni.

Végül azonban kiderült, a megtámadott turista hangszórón hallgatott zenét, mire egy másik utazó megkérte, halkítsa le. Ennek nem tett eleget, mikor a támadó is bekapcsolódott a vitába, és elkezdett a paprkiaspray-vel fenyegetőzni, amit egy idő után aztán be is vetett.

A Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletese elmondta, a paprikaspray használata egyedi, de az agresszió a turisták között sajnos nem, bár szerencsére csak szórványosan, általában ittas utazók között a menedékházakban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik