Szórakozás

Tom Holland felidézte, hogyan jött rá, hogy alkoholfüggő

Emma McIntyre / Getty Images
Emma McIntyre / Getty Images
Immár másfél éve egy kortyot sem ivott.

Tom Holland az On Purpose című podcastműsorban beszélt arról, mikor ismerte fel, hogy problémái vannak az alkohollal. Mint mondta, az eredeti terve az volt, hogy egy hónapig nem iszik, ezért 2022-ben csatlakozott a száraz január kihíváshoz. A 27 éves színész azonban hamar rájött, hogy a dolog komolyabb, mint eleinte gondolta.

Csak az járt a fejemben, hogy igyak egy pohárral. Csak erre tudtam gondolni, még ébredéskor is. Figyeltem az órát… És ez nagyon megrémített. Talán egy kicsit alkoholfüggő vagyok. Úgyhogy úgy döntöttem, azzal büntetem magam, hogy februárban sem iszom, két hónap szünetet tartok

– fogalmazott Holland, majd felidézte, hogy nagyon küzdelmes volt számára a két hónapnyi józanság, és emiatt felmerült benne, hogy alkoholproblémái lehetnek. Így hát úgy döntött, tovább hosszabbít, és hat hónapig megpróbál nem inni. Fél év alkoholmentesség után számos pozitív változást tapasztalt az életében.

Jobban aludtam, jobb lett a problémamegoldóképességem, és könnyebben kezeltem a forgatáson elromló dolgokat, amik általában kiakasztanak. Lényegesen kitisztult a lelki világom. Egészségesebbnek és fittebbnek éreztem magam. És akkor megkérdeztem magamtól: »Miért vagyok ennyire az ital rabja? Miért vagyok ennyire megszállottja az ivásnak?«

Tom Holland elmondta: nem ez volt az első alkalom, hogy megpróbálta letenni a poharat, de a múltban több alkalommal is visszatért az alkoholhoz az átmeneti szünetek után. Legutóbb azonban minden más volt.

Keményen dolgoztam azon, hogy megváltoztassam a gondolkodásmódomat. Komolyan megkérdeztem magamtól, hogy miért iszom, és a válaszom legtöbbször az volt, hogy azért, mert úgy jobban érzem magam társas közegben.

A színész ma már másfél éve józan, aminek nagyon örül. Bár ő nemet mond az alkoholra, másokra ezt nem próbálja ráerőltetni.

Ha valakit ösztönöznék arra, hogy kevesebbet igyon, az nagyszerű lenne. De nem akarok én lenni az, aki másnak azt mondja, hogy »le kell állnod az ivással«, mert ezt nem az én dolgom megmondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik