Szórakozás

„Téged néz hülyének olykor még a szakács is” – Tatár Csilla kiakadt, mennyire félvállról veszik itthon az ételérzékenységeket

SuperTV2
SuperTV2
Máig meglepi, hogy a legtöbb vendéglátóhelyen mennyire nincsenek tisztában a különböző ételérzékenységekkel.

Tatár Csilla a napokban a korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében írt arról, hogy máig megdöbbenti, mennyire nem ismerik vagy éppen félvállról veszik az ételérzékenységeket a legtöbb vendéglátóhelyen. A műsorvezető később egy hosszabb posztot is szánt a témának, amiben a saját tapasztalatait is megosztotta.

Mandulatejes cappuccino = tejporos kávé, mandulatejjel felöntve, tejmentesnek mondott, a valóságban laktózmentes tejszínnel elkészített ételek… Ráadásul sokszor pl. az van, hogy téged néz hülyének olykor még a szakács is, amikor próbálod elmagyarázni, hogy a tejmentesség és a laktózmentesség két totálisan különböző dolog

– magyarázta Tatár, majd olyan történetekről is szót ejtett, amelyeket a követői osztottak meg vele a témával kapcsolatban.

A story után annyi ételallergiás, egyéb érzékenységgel élő nő, anyuka írt, hogy kb. már nyaralni is csak olyan helyre mernek menni, ahol magukra főzhetnek, mert itthon erre olyan szinten tojnak, hogy az már egyenesen rémisztő. (Pl. egy üzenet a sok közül: A gyerek gluténérzékeny, van gluténmentes kenyér? Van. Aztán amikor megeszi, jön a köv. mondat: Csak egy kis glutén volt benne. WTF?

A műsorvezető a posztja végén arról érdeklődött, van-e a követői között ÁNTSZ-vonalon dolgozó, aki információval tudna szolgálni arról, Magyarországon konkrétan milyen szabályok vonatkoznak a vendéglátóhelyekre, ha ételérzékenység merül fel a vendégeiknél.

A teljes bejegyzést ide kattintva lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik