Szórakozás

Amszterdam helyett Chicagóba kellett irányítani egy repülőt, mert egy utas balhézott az étel miatt

A United Airlines járata végül három órával a tervezett érkezés után tudott leszállni a holland fővárosban. Az utas akár közel 13 millió forintnak megfelelő bírságot is kaphat.

A United Airlines Houstonból Amszterdamba tartó járatát Chicagóba irányították át, miután az üzleti osztályon utazó egyik utas „zavart” okozott – írja a Guardian.

A gép helyi idő szerint 16.20-kor szállt fel Houstonban, két órával később már a chicagói légtérben volt, ahogy azt a Flightradar24 repüléskövető webhely is mutatta.

A gép sokáig az O’Hare repülőtér körül keringett, mivel el kellett használnia némi üzemanyagot a leszálláshoz, máskülönben túl nehéz lett volna.

Az  XJonNYC nevű felhasználó közzétette a Twitteren légiközlekedés belső kommunikációját, amely szerint egy utas rakoncátlankodott a fedélzeten, egy másik tweetben azt írták, hogy az ételválasztás miatt dühödött fel.

A gép végül biztonságban leszállt Chicagóban, az utast pedig már a rendőrök várták a repülőtéren. A repülő ezután felszállt, és folytatta útját Amszterdamba, több mint három órával a tervezett érkezés után szállt le a holland fővárosban.

Azt nem tudni, hogy az utasnak pontosan mi baja volt az étellel, ahogy a Guardian is megjegyzi, a United Airlines járaton mindenki háromfogásos menüt kap.

A Szövetségi Légiközlekedési Hatóság akár 37 000 dolláros (kb. 12,7 millió forint) bírságot is kiszabhat az utasra.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint 2022-ben 47 százalékkal nőtt a szabálytalan utasok száma az előző évhez képest, 568 járatonként egyszer fordul elő incidens.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik