Szórakozás

Arra ébredtek az éjszaka közepén, hogy egy aligátor mászkál a házukban

Nemrég költözött egy házaspár Arizonából Louisianába. Hamar megtanulták, hogy új lakhelyükön nem úgy mennek a dolgok, mint ott, ahonnan jöttek.

Don és Jan Schultz házőrzőjük nyugtalan ugatására ébredtek június 24-én, hajnali fél kettőkor, új otthonukban Louisianában – írja a Washington Post.

Először azt hitték, Panda névre hallgató, sokszor túlérzékeny ausztrál juhászkutyájuk tévesen fújt riadót, és már éppen visszaaludtak volna, amikor a kutya, immár sokkal sürgetőbb hangon ismét jelzett. Ekkor már a folyosó felől hallatszó fura neszek is jelezték: behatoló van a házban.

Don elővette a pisztolyát az éjjeli szekrényéből és elindult, hogy szembe szálljon a betörővel. A sötétben azonban nem látott semmit, csak egy sötét foltot a fehér szőnyegen, amit a kutya egyik játékának hitt. Amikor felkapcsolta a villanyt, észrevette, hogy egy másfélméteres aligátor pislog néhány centire a lábujjaitól.

A férfi ugrott egy nagyot, majd visszarohant a hálóba. Mivel Don rendszeresen viccelődik, a felesége addig nem hitte el, hogy valóban aligátor van a házban, amíg a férfi nem csinált egy fotót a hüllőről. Amikor a házaspár a Sheriff hivatalát hívta segítségért, a diszpécser ugyancsak azt hitte, hogy ugratják.

A rendőrök végül gyorsan a helyszínre értek, és miután meggyőződtek róla, hogy tényleg egy aligátor van a házban, egy profi állatbefogó segítségét kérték.

Az incidenst követően a házaspár mozgásérzékelő kamerákat szerelt fel a házban. A felvételek alapján tudták meg, hogy Panada minden éjjel egy óra tájban kimegy sétálni. Az aligátor valószínűleg őt követve jutott be a házba a kutyabejáraton keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik