Szórakozás

Megállította a vonatot a vezetője, hogy megmenthessen egy elveszett kutyát

Habozás nélkül állította meg szerelvényét egy brit mozdonyvezető, amikor egy kistermetű kutyát vett észre a sínek mellett, a senki földjén.

Poppy, az angliai Rutlandben élő mopsz kedden este szökött meg a gazdáitól, miután megrémült egy gyorsan hajtó autótól. A gazdik, Dawn és Ian Bain egész éjjel keresték, de sehol sem találták a kutyust – írja a BBC.

Másnap reggel Michael Jones mozdonyvezető talált rá Poppyra, amint a sínek melletti bozótban kuporgott. Jones, aki épp egy tehervonatot irányított, rögtön arra gondolt, valóságos csoda, hogy kiszúrta a senki földjén a kistermetű kutyát, vagyis, ha ő nem tesz valamit, a négylábúnak aligah lesz még egy esélye. Habozás nélkül fékezett, kiugrott a vezetőfülkéből, és összeszedte a kutyust, majd miután újra elindította vonatot, enni és inni adott neki.

Eközben Dawn Bain Poppyt keresve megállt a Langham vasúti elágázásnál álló jelzőbódénál és megkérdezte, hogy nem láttak-e egy elveszett mopszot. A gazdi néhány perccel később megtudta, hogy a kutyáját nemrég találta meg egy mozdonyvezető és a közeli Oakham állomás felé tart vele.

Michael Jones vonata eredetileg csak áthaladt volna Oakhamen, de engedélyt kapott rá, hogy megálljon, amíg átadja Poppyt a gazdájának. Dawn Bain örömkönnyeket hullatva köszönte meg a mozdonyvezető jóságát, aztán állatorvoshoz vitte Poppyt ahol kiderült, a kutyusnak nem esett komoly baja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik