Szórakozás

Schumacher Vanda gyerekkori traumáiról beszélt: tanárai nevetség tárgyává tették őt az iskolában

RTL
RTL
Tanulási zavarai voltak, később mentális betegséggel diagnosztizálták.

Schumacher Vanda Dezső Bence youtuber vendége volt. A beszélgetés során a műsorvezető-színésznő arról is beszélt, hogy szociális szorongással küzd, régebben pánikrohamai is voltak. Mint mondta, mentális problémái iskoláskorában kezdődtek.

Diszlexiás és diszgráfiás voltam, de ez nem derült ki nagyon sokáig, mert mindig kitaláltam a szöveg végét, mikor olvasni kellett. Emiatt nem jöttek rá, hogy nekem vannak ilyen problémáim. De azért kiütköztek, és emiatt engem nagyon sokat csesztettek az osztálytársaim, és minden tanár azt mondta, hogy csak lusta vagyok. Mivel folyamatosan kinevettettek az osztálytársaim előtt, így bennem volt egy ilyen szorongás. Ez nagyon-nagyon durva szintekre elment, hatodikban sulit is kellett váltanom, mert addigra olyan szintű volt az iskolán belüli abuzálás, hogy egyik nap valami elkattant nálam, és lett ebből egy hatalmas botrány. Az akkori osztályfőnököm olyan megalázóan üvöltött velem, felborított egy padot… Én akkor már sírva hívtam apukámat, hogy én ezt így nem

– elevenítette fel rossz tapasztalatait, és hozzátette: egy időben sokat fájt a hasa, amiről kiderült, hogy félelmi szorongás miatt van.

Schumacher utána egy vidéki magániskolába járt, majd magántanuló lett, miután papírt szerzett arról, hogy mentális betegsége van. Később abbahagyta az iskolát, hogy Budapesten beindítsa a karrierjét. Statisztaként kezdte, 15 éves korában került az RTL-hez, ahol azóta is dolgozik.

Munkáiról is mesélt, a teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik