Szórakozás

Nincs mindenki elájulva Gordon Ramsay tojáshámozós módszerétől

Nem a tojás sárgájának folyóssága nem tetszik a hozzászólóknak, hanem a sztárszakács tojáspucolási módszere.

A világ egyik legjobb és legsokoldalúbb étele a tojás, elkészítése pedig bármilyen egyszerű is, vagy egyszerűnek tűnik, sok galibát tud okozni. A lágytojásnál például az, hogy hámozzuk le a héját.

Gordon Ramsay egy ramenhez készítette el a kedvenc tojását, amit hat percre rak be főni a fazékba, aztán jeges vízbe rakja át, hogy megállítsa a főzést.

Ez sokak által követett módszer, azonban, ő, mielőtt a hideg vízbe tenné a tojást, megtöri a héjat az alján és még bele is fúj. Azt mondja, azért, mert így könnyebb lehántani a tojáshéjat.

@gordonramsayofficial #Ramen needs a perfect yolky #egg to go with it….here’s my tips to make the perfect soft boiled egg from #Ramsayin10 ! #tiktokcooks #learnontiktok ♬ original sound - Gordon Ramsay

Egyes kommentelők azonban undorítónak találják a módszert, mert ők nem szeretnék, ha valaki ráfújna az ételükre – vette észre a Mirror. Ramsayt azzal vette egy másik válaszoló a védelmébe, hogy ezt természetesen nem így csinálja az éttermében a szakács, van más módszere is, ez a tojás egy otthoni fogáshoz készült.

Mikróban mindenesetre ne melegítsünk tojást.

Kapcsolódó
Ezért nem szabad mikróban melegíteni a főtt tojást – videó
Maradjunk inkább a húsvét utáni rakott krumplinál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik