Szórakozás

Engedélyezték a kutyás szülést az angol kórházban, mert a gazdának szüksége volt a segítségre

Különleges intézkedéseket kellett hozni az osztályon, és Belle-nek is bizonyítania kellett, de megérte.

Egy kiképzett segítő kutya lett az első, akit beengedtek a kórház intenzív osztályára a Milton Keynes Egyetemi Kórházban – írja a BBC.

Belle, a kétéves staffordshire-i bullterrier a gazdájának segített a szülés előtt, közben és után is.

Amee Tomkins autimzussal él, nagy segítség számára, hogy mindig mellette van hű társa. Akkor sem hagyja magára, ha boltba vagy orvoshoz megy.

A szülésznő látta, hogy milyen jó hatással van a kutya a nőre, ezért azt javasolta, hogy engedjék be az intenzív osztályra és a vajúdó szobába is. A kórház különleges higiéniai intézkedéseket vezetett be az osztályon tartózkodók biztonsága érdekében, és  megnézték azt is, hogy Belle hogyan viseli a zsúfolt kórtermeket vagy hogy miként reagál gazdája fájdalmaira.

A kutya átment a vizsgán, beengedték és tényleg jó hatással volt a nőre. Amikor észlelte, hogy gazdája feszült vagy fájdalmai vannak, lefeküdt mellé, hogy megadja a szükséges támogatást.

Olyan nyugodt, kedves kutya, és minden elismerést megérdemel

– mondta Tomkins.

A baba császármetszés után jött világra, és az Olly nevet viseli.  Az újszülött és anyukája is jól vannak, de Belle továbbra is vigyáz rájuk.

Egyértelműen fontos volt, hogy lehetővé tegyük Belle-nek, hogy Ms. Tomkins mellett legyen a szülészeti osztályon töltött ideje alatt, hogy támogatást nyújtson neki

– mondta Melissa Davis, a kórház osztályvezető szülésznője, aki minden jót kívánt a nőnek és családjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik