Szórakozás

Aukcióra bocsátják Diana hercegné ikonikus pulóverét

Princess Diana Archive / Getty Images
Princess Diana Archive / Getty Images
Közel négy évtized után került elő a padlásról.

Diana hercegné (illetve akkor még Lady Diana Spencer) 1981-ben, egy lovaspóló meccsen viselte először a nagy népszerűségnek örvendő fekete bárányos pulóverét – pár hónappal azután, hogy III. Károllyal eljegyezték egymást.

A Sotheby’s képzőművészeti társaság a napokban jelentette be, hogy szeptemberben árverésre bocsátják a szóban forgó ruhadarabot. Becslések szerint 50-80 ezer dollár (azaz több mint tizenhétmillió és huszonhétmillió forint) közötti áron kelhet majd el a meghirdetett aukción – írja a Variety.

A pulóvert annak idején a Warm & Wonderful nevű márka hozta forgalomba. Az alapítók, Sally Muir és Joanna Osborne közleményükben arról írtak, hogy 1981-ben, néhány héttel a lovaspóló meccs után levelet kaptak a Buckingham-palotától a hercegné nevében, melyben jelezték, hogy a ruhadarab megsérült, és aziránt érdeklődtek, meg tudnák-e javítani. Miután megnézték az elszakadt pulóvert, úgy döntöttek, egy teljesen újat készítenek Dianának, az eredeti pedig csak idén, évtizedekkel később került elő a padlásukról.

Márciusban, amikor a padláson turkáltunk egy régi szabásminta után kutatva, észrevettünk egy kis dobozt. Egy pamut takaró volt benne, amiben ott rejlett Diana eredeti, 1981-es piros bárány-pulóvere. Most, majdnem négy évtizeddel később, ez az eredeti darab készen áll arra, hogy egy szerencsés gyűjtő kezébe kerüljön

– olvasható az alapítók közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik