Szórakozás

Egy veterán macskával gyarapodott a San Franciscó-i repülőtér kiszolgálószemélyzete

Duke Ellington az első macskaféle a reptér elit alakulatában.

A kisállat-terápiára szoruló utazók, különösen a szorongó macskás szülők, akik nem szívesen hagyják otthon szőrös szerettüket, jobban érezhetik magukat, ha meglátják a San Franciscó-i nemzetközi repülőtér legújabb újoncát: egy 14 éves mentett macskát, Duke Ellington Morristmutatja be a USA Today a légikikötő legújabb munkatársát.

Duke Ellington Morris az első macskaféle, aki bekerült a repülőtér Wag Brigade – magyarul Csóváló Brigád – nevű különleges egységébe, melynek olyan állatok a tagjai, akik az utazóközönség stresszérzetét hivatottak csökkenteni. A csapat legújabb igazolása a város utcáin élt, mielőtt bekerült volna az elit alakulatba.

A 2013-ban indított Csóváló Brigád „kiképzett” tagjai a terminálokon teljesített szolgálatukkal igyekeznek „kellemesebbé tenni az utasok utazását” – írja a repülőtér. A program 2021-ben tért vissza a COVID-19 világjárvány miatti 20 hónapos kihagyás után.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SFOWagBrigade (@sfowagbrigade) által megosztott bejegyzés

A brigád főként kutyákból áll, de Duke mellett van egy Alex nevű nyúl és egy LiLou nevű malac is a csapatban – akiknek a kemény munkáját az Instagramon dokumentálja a reptér humán személyzete.

Duke-ot még 2010-ben találták meg az utcán éhezve, egy elvadult macskacsapatban, ahonnan a San Franciscó-i állatgondozó központba vitték – közölte a repülőtér.

Az őt örökbe fogadó 5 éves kislány irányába kialakult kötődése arra késztette a családot, hogy a San Franciscó-i Állatkínzás Megelőzési Társaságon keresztül terápiás állattá minősíttesse a macskát.

Duke azóta tanúsítványt is kapott arról, hogy terapeuta, és korcsoporttól függetlenül emberek sokaságának segít feldolgozni az utazással járó stresszt, a betegséget és egyéb nehézségeket.

„Akkor varázsol mosolyt az arcukra, amikor a legnagyobb szükségük van rá” – fogalmaz a repülőtér közleménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik