Szórakozás

A lélegzete is elállt a strandolóknak, amikor egy medve sétált ki mellettük a tengerből – videó

Cápák helyett ezúttal kivételesen egy szárazföldi ragadozó okozott ijedtséget Florida partjainál.

A floridai fürdőzők hozzá lehetnek szokva ahhoz, hogy olykor-olykor egy-egy cápa keseríti meg a strandolásukat, ahogy ahhoz is, ha a hatalmas hínártenger közelít a part felé a vízen. Ahhoz viszont már kevésbé, hogy egy eredetileg erdőlakó nagyvaddal találkozzanak, aki a Bond-lányokat megszégyenítő módon sétál ki a vízből.

Az állam délnyugati csücskében, Deslinben hűsölőknek a hétvégén egy nem mindennapi élményben volt részük, amikor a Mexikói-öböl felől megjelent a semmiből egy fiatalnak tűnő fekete medve, majd a fürdőzők tömege mellett kijött a vízből, és eltűnt a parton álló egyik hotel mellett – írja a Guardian a WMBB nevű helyi tévécsatornára hivatkozva.

Az állat valószínűleg nagyon megijedt, mert a szárazföldre érve elég gyorsan kapkodta a lábait, ahogy az a közösségi médiában megjelent videókon is látható. A medve nem bántott senkit, és úgy tűnik, ő maga sem sérült meg. De hogy mi történt vele ezután, azt nem lehet tudni. Ahogy azt sem, hogy mit csinált a Mexikói-öbölben, és egyáltalán mennyi ideig úszkált a tengerben.

A medvék általában jó úszók, a jegesmedvék pedig különösen azok, mivel a fókákra például a nyílt vízen szoktak vadászni. A fagyos sarkvidék azonban messze van Florida napsütötte, turistákkal teli homokjától. És a videó főszereplője sem egy jegesmedve, hanem szemmel láthatóan egy fekete medve. Hacsak nem használt valamilyen festéket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Majors Smith (@jennsing80) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik