Szórakozás

Caramel: Nem csak azoknak szeretnék énekelni, akiknek van pénzük egy arénás belépőjegyre

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Felső kategóriás autója se lesz soha, nála ez elvi kérdés.

Molnár Ferenc Caramel volt az After Podcast legújabb adásának a vendége. Az énekes egyebek mellett mesélt a Megasztár előtti és utáni életéről, és hogy annak idején neki is muszáj volt falunapos fellépéseket és hasonló haknikat vállalni. A legtöbbekkel ellentétben viszont ő kifejezetten szereti az ilyeneket.

Tudod, a részegek, a bekiabálások… Azért én egy roma származású ember vagyok, folyamatosan kaptam – egyébként néha kapom a mai napig is –, hogy testvér, énekeld már el az Aranyesőt. Ezt egyébként nem romák mondják, hanem mindig van a közönségnek egy ilyen szelete. Ezek ilyen örök dolgok, de én szeretem ezt. Ez egy kicsit szomorú is talán, de mégis a magyar valóságnak a része. Az egyik arénás koncertem után, amikor már másfél vagy két éve nem vállaltam például falunapos haknit, azt kezdtem el érezni, hogy ez nagyon szép és nagyon jó, hogy én csak olyanoknak zenélek már két éve, akik Arénában vagy színházakban tudnak jegyet venni nyolc-tíz-tizenötezer forintért. Aztán felrázott, hogy ez a magyar valóságnak egy nagyon erős, domináns szelete kulturálisan is, és én az utóbbi pár évben elmentem mellette, majd egy buborékban találtam magam hirtelen

idézi a Telex cikkében az énekest. Caramel hozzátette: a fent leírtak miatt döntött úgy, hogy a nagy arénás fellépések mellett a jövőben ismét vállal majd kisebb koncerteket is.

Nem csak azoknak szeretnék énekelni meg zenélni, akiknek van pénzük egy arénás belépőjegyet megvenni. És ez most nem ilyen PR duma, máshonnan nézve ez egy amatőr dolog… Nálam ez érzelmi dolog.

Szerinte félplaybackes fellépések is sikerülhetnek nagyon jól és okozhatnak katarzist a közönségnek. Úgy véli, nem szabad lenézni ezt a közeget sem.

Én örömet szeretnék okozni a közönségnek.

A beszélgetés során az is szóba került, hogy a legnépszerűbb magyar zenék és előadók jellemzően anyagi javakról, kivagyiskodásról, pénzről és csillogásról szólnak. Caramelnél azonban elvi kérdés az ilyen életvitel megtagadása.

Sportautóm, sőt, felső kategóriás autóm se lesz soha, mert nálam ez elvi kérdés

– fogalmazott, majd elárulta: jelenleg egy egyszerűbb, nem hivalkodó szponzorautóval jár, ami jobban illik a személyiségéhez.

A teljes beszélgetés alább tekinthető meg:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik