Szórakozás

Brad Pitt szerint Angelina Jolie titokban, bosszúból adta el a közös borászatukban lévő részesedését egy orosz oligarchának

Anthony Harvey / Getty Images
Anthony Harvey / Getty Images
Korábban abban egyeztek meg, hogy egyikük sem lép ki az üzletből a másik beleegyezése nélkül.

Brad Pitt még tavaly februárban perelte be a volt feleségét, Angelina Jolie-t, amiért a színésznő a beleegyezése nélkül adott túl a közös, franciaországi szőlőbirtokukban lévő saját részesedésén – korábban ugyanis abban állapodtak meg, hogy soha nem adják el a részüket a másik beleegyezésének hiányában.

A Page Six által megszerzett jogi dokumentumok szerint 2019-ben, a válásuk idején Jolie tárgyalni kezdett Pittel a kivásárlási lehetőségekről, de végül úgy döntött, egy orosz – Pitt által oligarchának nevezett – üzletembernek adja el a részét.

A döntése, miszerint megszakítja a Brad Pittel folytatott tárgyalásokat, szándékos és ürügyes volt. Ahogy a tárgyaláson is demonstrálásra kerül: Jolie cselekedetei törvénytelenek voltak, melyekkel súlyosan és szándékosan megkárosította Pittet, ezzel igazságtalanul növelve a saját vagyonát

– áll a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra benyújtott iratokban.

A színész hozzátette: úgy véli, a volt felesége kifejezetten azért adta el a részét éppen Jurij Sheflernek, mert tudta, hogy ezzel rosszat tesz a biznisznek, tekintettel az orosz üzletember Vlagyimir Putyinhoz fűződő kötődésére.

A dokumentumok szerint Pitt azzal is megvádolta Jolie-t, hogy a tettével, miszerint eladta a részét egy harmadik félnek, meghiúsította azt a célt, amiért annak idején a birtokot eleve megvásárolták: hogy „szerető otthont biztosítsanak a hat gyereküknek”.

A szóban forgó papírokat kilenc hónappal azután adták be a bíróságra, hogy Angelina Jolie 250 millió dolláros ellenkeresetet nyújtott be Brad Pitt ellen, azt állítva: az exférje a válás és a gyermekelhelyezési eljárás megtorlásaként egy sokrétű, évekig tartó kampányba kezdett, melynek részeként megpróbálta átvenni az irányítást a közös borászatuk felett, hogy biztosítsa, hogy a színésznő egyetlen dollárt se lásson a hatalmas nyereségből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik