Szórakozás

Megküzdött a rosszindulatú daganattal az exatlonos Krizsa Tímea

TV2
TV2
Nehéz hónapok állnak mögötte, de pár napja jó híreket kapott.

Krizsa Tímea az Exatlon Hungary 2. évadában a Kihívók csapatát erősítette. Az egykori játékos tavaly Svájcba költözött, ahol személyi edzőként dolgozott. Pár hete egy hazalátogatása során megnézette egy anyajegyét, és kiderült, hogy rosszindulatú daganat található a szervezetében, ami miatt rögtön megműtötték. A Bors megkeresésére Krizsa elmondta: többször is be kellett feküdnie a kórházba, ugyanis a daganat áttétet képzett a nyirokcsomókban, ezért ezeket is haladéktalanul ki kellett operálni.

Három nyirokmirigyet távolítottak el a lágyrészből, illetve megint metszettek ki a combomon meglévő sebből is, ahonnan az anyajegyet eltávolították, mert a protokoll szerint meg kellett győződni afelől, hogy a nyirokban nincsen áttét. Most úgy nézek ki, mint aki egy cápával harcolt, de ez abszolút nem bánt, sőt büszkén nézek a hegeimre, mert a szövettani eredmény néhány napja megjött, és negatív lett

− újságolta az exatlonos.

Harcos üzemmódban voltam, több mint két hónapon keresztül, most a megkönnyebbülés áraszt el, viszont sokszor elérzékenyülök, mert eszembe jut, mennyire szerencsés vagyok és mérhetetlenül büszke magamra, amiért ezt így végigcsináltam. Ezt a hitnek köszönhetem, végtelenül hálás vagyok a jó Istennek, hogy erőt adott ehhez. Most pihennem kell és erősödni. Jelenleg még úgy sétálok, mint aki fékolajat ivott, időre van szükség, hogy a nyirokrendszer újra működjön. Egy hónap biztos kell, mire teljes mellbedobással tudok edzéseket tartani. Most próbálom a mindennapjaimban is hasznosítani azt a mentális erőt, amit kaptam, és minden reggel hálával ébredni. Persze volt olyan nap, amikor megzuhantam, de nem engedhettem meg magamnak, hogy benneragadjak abban az állapotban.

Krizsa Tímea a következő hónapban a felépülésre koncentrál. A lapnak elárulta, szeretne lecsendesedni, átértékelni új életét és a megvalósításra váró céljait. „Nem akarok nagy dolgokat mondani, mert most voltam egy hatalmas csatában. Szeretnék társalgási szinten németül beszélni, mert van egy álmom, hogy később iskolában tanítsak és gyerekekkel foglalkozzak” – árulta el.

Legközelebb már csak kismamaként szeretnék kórházba menni

− tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik