Szórakozás

Folyton turisták próbálnak bejutni egy londoni pár lakásába, hogy náluk aludjanak

Karl Hendon / Getty Images
Karl Hendon / Getty Images
Eleinte csak kellemetlen volt, de lassan kezd rémálommá válni egy londoni család élete. Az otthonuknál rendszeresen turisták bukkannak fel és egy kulcsszéfet keresgélnek, hogy bejuthassanak a házba.

Csalók élnek vissza egy londoni pár adataival a Bookin.com nevű szállásközvetítőn. Hetek óta tűnnek fel külföldi turisták az otthonuknál és megpróbálnak bejutni – írja a BBC.

A greenwichi pár sohasem hirdette meg szállásként az otthonát, ehhez képest az elmúlt néhány hétben már húszan érkeztek hozzájuk abban a tudatban, hogy kifizettek náluk néhány éjszakát. A turisták általában egy kulcsszéfet kezdenek el keresgélni, mert ezt írta nekik a csaló, akinek valójában átutalták a pénzüket.

A 37 éves Karin Arsenius azt mondja, érkeztek már hozzájuk becsapott emberek többek között Algériából, Indiából, Kanadából és az Egyesült Államokból. Nem egyszerű velük közölni, hogy valaki átverte őket, nincs szállásuk, ezért valamit gyorsan ki kell találniuk.

Néhány nappal ezelőtt, este nyolckor három argentin nő jelent meg az ajtajukban. Ők, mivel látták, hogy valaki otthon van, bekopogtattak. Késő volt már, ezért Karin párja elkísérte őket a közeli vendéglőbe. Próbáltak a Bookingon keresztül megoldást találni, de mivel éjfélig sem jutottak semmire, a pár végül befogadta a három lányt egy éjszakára.

„Nem volt hova menniük, tele volt a környék összes szállodája” – mondja Karin.

Az argentin nők egyike, a 31 éves Sabrina Salomé Schneider azt mondja, egy rémálom volt az az este, nem tudja, a barátnővel mihez kezdtek volna, ha Karin és a párja nem fogadják be őket. Azóta eltelt négy nap, rengeteg pénzért sikerült új szállást foglalniuk maguknak, és egyelőre nem tudják, mikor számíthatnak a visszatérítésre a Bookingtól.

Nem ez az első ilyen eset: tavaly egy észak-londoni nő házánál bukkantak fel folyamatosan turisták, amíg a Booking el nem távolította a hamis hirdetést. A cég közleményében azt írja, számtalan eszközzel harcolnak a csalók ellen, de néha elfordulnak hasonló esetek.

Azóta a Karinék otthonát is törölték az oldalról, és felvették a kapcsolatot az összes érintett ügyféllel, akik kártérítést fognak kapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik