Szórakozás

50 éves koráig szüleivel szeretne élni az ausztrál férfi – azt is elárulta, miért

Egyre több fiatal érzi úgy, hogy ez a legjobb lehetőségük.

Egy ausztrál diák úgy határozott, hogy 50 éves koráig a családjával fog élni, de rajta kívül is egyre többen döntenek a szülői ház kényelme mellett.

A melbourne-i Anthony Voulgaris szerint érthetetlen, egyáltalán miért akarnak a fiatalok elköltözni, mikor az otthonlakásnak számtalan előnye van.

Addig maradok itt, ameddig csak tudok

– osztotta meg határozott elképzelését Voulgaris a TikTokon.

A tiktokker azt is elárulta, miért jutott erre az álláspontra: ingyen ételt kap és mosnak helyette, miközben szüleivel is jó kapcsolatot ápol.

@anthonyvoulgaris Thx mom #fyp #home #livingathome #movingout #young ♬ original sound - Anthony Voulgaris

Voulgaris nincs egyedül ezzel az elképzelésével: egy a Daily Mail által közölt Resolve Strategic felmérés szerint az ausztrál fiatalok nagyon borúsan látják a lakásvásárlásra néző esélyeiket, melynek köze lehet a jegybank elmúlt évben meghozott kamatemeléseihez.

Aki albérletben lakik, évente körülbelül 15 ezer ausztrál dollárt (körülbelül 3,4 millió forint) költ bérleti díjra, közel 10 ezer dollárt (nagyjából 2,3 millió forint) számlákra és élelmiszerekre (beleértve az alkoholt is), valamint 163 dollárt (kb. 37 ezer forint) háztartási cikkekre – ami átlagosan 24 927 dollárt (kb. 5,5 millió forintot) jelent évente.

Ajánlott videó