Szórakozás

Baukó Éva a megélhetési celebkedésről: Azt gondoltam, ebből életem végéig el fogok lavírozni

Bársony Bence / RTL II
Bársony Bence / RTL II
Nehéz időszakon ment keresztül, amikor annak idején jelentkezett a ValóVilágba.

Baukó Évát 2010-ben ismerte meg az ország, ekkor válogatták be a ValóVilág negyedik évadába, ahol a harmadik helyig jutott. A médiaszemélyiség a realityt követő években aktívan nyilatkozott a bulvárlapoknak, az elmúlt időszakban viszont visszavonult ettől az élettől, civil munkát folytat az ingatlan-szférában.

Baukó nemrég a Hová tűnt? című YouTube-műsor vendége volt, ahol elmondta, a 2010-es évek elején még úgy vélte, élete végéig kényelmesen elélhet majd megélhetési celebként, ez a terve viszont végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Én egy megélhetési celeb voltam. Tényleg azért vállaltam el minden –bocsánat, hogy így fogalmazok, – szart, vagy trasht, mert kellett a pénz, nem volt más munkám, és fiatalabb koromban azt gondoltam, hogy ebből majd életem végéig el fogok lavírozni. De ez nyilván nem így lett.

Hangsúlyozta: a közhiedelemmel ellentétben azért sosem kapott pénzt, mert napilapoknak nyilatkozott, és bár a médiás pályafutása alatt volt, hogy egy fél évig futó műsorban is szerepet kapott, utána megesett, hogy egy egész évig nem volt felkérése, így a korábban megszerzett pénzét kellett beosztania egyéb megélhetés hiányában.

Mint mondta, gyerekként színésznő vagy ügyvéd szeretett volna lenni, de végül közigazgatást kezdett tanulni az egyetemen. Két évet végzett el a szakon, aztán a 2008-as gazdasági válság miatt a szülei tönkrementek, és nem tudták finanszírozni az albérletét, ezért otthagyta a képzést. Ez az időszak különösen nehéz volt a számára, ugyanis a férfi ismerőse, aki szállást biztosított neki, egy napon váratlanul beállított hozzá, és megerőszakolta.

Azt mondta, behajtja a jussát, ami jár neki. El tudjátok képzelni, hogy ez akkor ugye mi lehetett

– árulta el a műsorvezetőknek, hozzátéve: nem mert feljelentést tenni, a bántalmazója ugyanis „alvilági körökben mozgott”.

Az eset után pánikrohamok kezdték kínozni, amiket egy idő után alkohollal próbált kezelni. Saját bevallása szerint ekkoriban az utcára sem tudott úgy kimenni, hogy ne ivott volna meg két deci bort – így ment el a ValóVilág castingjára is.

Idén júniusban lesz 10 éve, hogy letette az alkoholt, 2013 óta egyetlen kortyot sem ivott. A jövőt illetően elmondta, hogy továbbra is az ingatlan-szférában szeretne dolgozni és képezni magát. Vágyik az anyaságra is, és bár vannak ezt illetően vívódásai, hamarosan lépéseket szeretne tenni a petesejt-lefagyasztás felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik