Szórakozás

Egyen egy pizzát, kifizetni ráér, ha majd meghalt

Különleges akciót indított az új-zélandi Hell Pizza (Pokol Pizza) nevű étteremlánc. A most kiszállított pizzát csak akkor kell majd kifizetni, ha a megrendelő meghalt.

Mit szólna, ha a pizzafutár mellett egy aktatáskás és ügyvéd is megjelenne az ajtajában és a következő ajánlatot kapná: kifizetheti rögtön a megrendelt pizzát, vagy aláír egy papírt, hogy a pénzt majd az ön halála után hajtsák be az örökösein?

Ez a lényege az új-zélandi Hell Pizza különös akciójának – írja az UPI.

A halál utáni fizetésről szóló szerződésben nincs buktató, vagy trükkös apróbetűs rész: a tartozás nem kamatozik és a konstrukciónak nincsenek rejtett költségei. Az örökösöknek az inflációtól függetlenül pont azt az összeget kell kifizetniük, amit a pizzéria ma kér a pizzáért.

Ben Cumming, a Hell Pizza vezérigazgatója azt mondja, az akciót az Új-Zélandon egyre nagyobb teret hódító, „vidd el ingyen, fizess később” konstrukciók inspirálták. Cumming úgy érzi, az emberek túl messzire mennek, amikor már ételt és italt is jellemzően 10.5 százalékos hitelre vesznek, mert annyira jól cseng a fülükben, hogy nem kell azonnal fizetni.

A Hell Pizza akciójának keretében 666 új-zélandi és 666 ausztrál vásárló választhatja azt, hogy örökösei fizessenek majd helyette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik