Szórakozás

Czutor Zoltán az MI-ről: Nem látom esélyét, hogy valaki egy mű Czutor Zoltánnal akarna ágyba bújni

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Nem fél attól, hogy a gépek átveszik az emberek helyét.

A szerdai Reggeliben több beszélgetést is lefolytattak a mesterséges intelligencia témakörében. A zeneiparból Czutor Zoltánt, a Belmondo frontemberét hívták el vendégnek, aki arról beszélt: a zenében már évtizedek óta jelen vannak a mesterségesen, algoritmusok alapján létrehozott dalok. Mint mondta, attól nem fél, hogy a gépek átveszik a létező előadók helyét.

Attól félek, hogy a mesterséges intelligencia valami olyasmit csinál, amiről nem tudunk majd beszélgetni, mert senki élő ember nem tudja. Valami történik majd, aminek az áldozatai leszünk. Nyilván nem tudom megmondani, hogy mi az. Pont ez a lényege, hogy valamit kitalál majd a mi irányításunk és a tudtunk nélkül

– fogalmazott a zenész, aki azt is kifejtette: „a gonosz célra felhasznált technikától mindig is tartania kellett az emberiségnek, és mindig rajta kellett, hogy tartsa a kezét.”

Összességében úgy tűnik, Czutor nem tart attól, hogy az MI átveszi az irányítást a mindennapokban.

Azért nem érzem akkora veszélynek, mert annak sem látom az esélyét, hogy valaki mondjuk egy mű Czutor Zoltánnal akarna elmenni bulizni vagy éppen ágyba bújni, vagy azt akarja, hogy a robot Czutor Zoltán vigye le a gyerekét sétálni

– jelentette ki.

Mint elárulta, ők is megpróbáltak ChatGPT-vel dalszöveget írni, de a végeredmény szerinte szánalmas lett.

Szerintem azt még mindig nem tudja a gép, hogy nagyon meglepjen bennünket, és olyan finomságokat, textúrákat belevigyen bármilyen műalkotásba, amihez tényleg az ember kell ott és abban a pillanatban, meg az a tehetség kell. Meglepetést szerintem nem tud okozni ilyen értelemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik